≫ 

Legendarni napadač Engleske omalovažava Halanda: "On ne može da postigne 60 golova ni u 4. ligi, kamoli ovde"

Ima li pravo za ovo što govori

  • 5
FK Mančester siti -FK Kopenhagen Foto: Tanjug/AP/Dave Thompson

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske i napadač Arsenala, a danas kolumnista i fudbalski ekspert Skaj sportsa, Pol Merson, poručio je da napadač Mančester sitija Erling Haland ne bi postigao 60 golova u četvrtoj ligi Engleske.

Ta brojka se vezuje uz norveškog golgetera jer je na prvih 10 utakmica u Premijer ligi Engleske postigao 15 golova i, ukoliko bi nastavio sa tim trendom, mogao bi da sezonu završi sa oko 60 pogodaka.

Merson smatra da Holand previše zavisi od saigrača u timu trenera Pepa Gvardiole.

- Sa pauzom zbog Svetskog prvenstva Haland će biti šest nedelja bez fudbala. Potrebna mu je pomoć. Svi pričaju o tome kako je sjajan i genijalan, kako se odlično kreće i koliko je snažan, ali ne dobiješ li pravu loptu, uopšte nije važno koliko su ti dobre kretnje jer jednostavno nemaš loptu. Ne bi on postigao 60 golova u Ligi dva (četvrti rang takmičenja), znam šta pričam, bio sam trener Volsola - napisao je Merson u kolumni za Skaj sports.

Rekord po broju golova u jednoj sezoni Premijer lige drže Alan Širer i Endi Kol, koji su postigli po 34 gola u formatu takmičenja u kom su se igrale 42 utakmice.

Od kako se igra 38 u sezoni elitnog engleskog fudbalskog ranga najviše golova postigao je napadač Liverpula Mohamed Salah, koji se u sezoni 2017/18 upisao u strelce 32 puta.

Video: Stojković: Nisam kuvar da tražim recept za Halanda

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    20. oktobar 2022 | 10:16

    Decko je fenomenalni igrac ima izuzetan njuh za gol i pozicioniranje neverovatno je fizicki spreman sto i dokazuje iz uzakmice u utakmicu a sto se tice da li ce da padne ne verujem ali ko zna..

  • Don

    20. oktobar 2022 | 07:02

    Lupas gluposti, klinac je zver, niko u njegovim godinama nije toliko golova dao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA