Mic po mic, eto Junajteda u vrhu: Fred i Bruno srušili Totenhem na Old Trafordu, Đavoli opet u trci

Bolje drugo poluvreme presudilo je da domaći danas odnesu sva tri boda

  • 2
FK Mančester junajted - FK Totenhem, Premijer liga Foto: Tanjug - AP

Krenuli su katastrofalno, ali polako pokazuju znake oporavka. Nije ih uzdrmala ni ona katastrofa protiv Mančester sitija, fudbaleri Junajteda su danas u derbiju 11. kola Premijer lige uspeli da izađu na kraj sa jednim od glavnih rivala u borbi za visok plasman, Totenhemom, pred domaćim navijačima - 2:0 (0:0).

Remi bez golova u prošlom kolu protiv Njukasla na istom stadionu kao da je trgnuo Junajted iz letargije, koji je danas odigrao odlično, naročito u poslednjoj trećini terena. Više kreativnosti, brzine i hitrosti u odlučujućim momentima presudilo je da trijumf ostane u rukama Đavola.

Prosto je neverovatno kako prvo poluvreme nije donelo barem jedan pogodak. Prvo je zapretio Fred već u 8. minutu snažnim udarcem koji je krajnjim naporom zaustavio Ugo Ljoris, da bi dobar šut samo tri minuta kasnije ka golu Totenhema uputio i Entoni.

Junajted je nastavio da napada. U 21. minutu je Markus Rašford uputio dobar udarac u levi ugao, a samo minut kasnije je pokušao i Bruno Fernandeš. Nastavili su domaći da "buše" Ljorisa - Rašford, Šo, Kazemiro su bili baš blizu da postignu taj uvodni gol, a na kraju poluvremena je mogao da usledi i hladan tuš da je Hari Kejn bio malo prisebniji za Pevce.

Ipak, konačni "proboj" zida Totenhema desio se u 47. minutu kada je Džejdon Sančo poslao loptu na nogu Fredu, a ovaj je gađao sasvim dobro, doduše imao je i malo sreće, pošto se lopta od Dejvisa odbila i tako prevarila Ljorisa.

U 50. i 56. minutu Markus Rašford je propustio dve lepe prilike da duplira prednost, da bi sve bilo rešeno u 69. minutu kada je Bruno Fernandeš ipak došao do gola. Šutirao je ka desnoj stativi, golman Totenhema je bio u nokautu nije mogao ništa da uradi.

Moglo je do kraja biti ubedljivije. Postigao je Bruno pogodak u 82. minutu, ali je zbog očiglednog ofsajda on naknadno i poništen. Ipak, biće zadovoljni na Old Trafordu i ovom pobedom, koja ih šalje na peto mesto sa 19 bodova, dok Totenhem na trećem mestu ima četiri boda više.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Utorak

Brajton - Notingem Forest 0:0

Kristal Palas 2:1 (0:1)

Sreda

Arsenal - Mančester siti (odloženo)

Bornmut - Sautempton 0:1 (0:1)

Brentford - Čelsi 0:0

Liverpul - Vest Hem 1:0 (1:0)

Njukasl - Everton 1:0 (1:0)

Mančester junajted - Totenhem 2:0 (0:0)

Četvrtak

Fulam - Aston Vila

Lester - Lids

Standings provided by Sofascore

Video: Varnice u Humskoj: Svađali se Docić i Urošević, pa trener Čuke uhvatio u kragnu kapitena Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA