≫ 

Partizan slomio Napredak: Crno-beli na -2 od Zvezde, dvogledom posmatraju Novi Sad!

Šesta pobeda u nizu u domaćem šampionatu tima iz Humske

  • 44

Tvrd je i nezgodan Napredak rival za Partizan, oduvek je to bio, bilo da se igralo u Kruševcu ili, pak, u Humskoj kao večeras, gde su gosti odoleli svim napadima crno-belih i uspeli da prođu sa minimalnim porazom – 1:0, iako su u nekoliko navrata bili na konopcima. Jedini gol je postigao Igor Vujačić na isteku pola časa igre, posle asistencije Slobodana Uroševića, vredne nove pobede i tri boda.

Za razliku od meča sa Čukarički, na kome su bili vidno iscrpljeni posle okršaja sa Kelnom u Ligi konferencije, Partizanovi igrači su protiv Napretka delovali znatno svežije i to se odmah osetilo u igri.

Crno-beli su praktično od prvog sudijskog zvižduka bili dominantan tim na terenu, tikm koji dikrira tempo utakmice, pritiska protivnika, pravi akcije i stvara prilike, u kojima se odbrana Kruševljana povijala iz napada u napad i spasavala najpre zahvaljujući golmanu Nikoli Petriću, koji je u nekoliko situacija sjajno intervenisao.

Nisu gosti znali odakle više “duva”, da po bokovima gde su Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig pravili velike probleme čuvarima ili, pak, po sredini, odakle su Natho, pa i Traore slali uoptrebljive lopte ka Rikardu.

U toj početnoj fazi Partizan je pretio preko Belića i Uroševića sa distance, potom je i Menig pogodio golmana Petrića u zicer situaciji, posle prodora i centarušta Dijabatea, da bi čuvar mreže kruševačkog tima “skinuo” i volej Rikardu sa nekoliko metara, posle skoka i ostavljene lopte Uroševića.

Videlo se ipak da su gosti na konopcima i da će teško izdržati presing crno-belih, koji su u svakom napadu tražili drugačije rešenje, način da dođu do mreže, uz odličnu kretnju i poziciono i između linija (Dijabate i Menig), da bi na kraju u tome i uspelu u 31. minutu.

Odvijao se u t9om trenutku napad Partizana na levom boku, gde su kombinovali Natho, Urošević i Dijabate, koji se priključio na suprotnu stranu kako bi napravio višak i uspeo u tome, pošto je upravo njegov pas ka Menigu otvorio prostor, da bi posle udarca Holanđanina, lopta stigla do Uroševića na drugoj stativi, ali je, umesto šuta, levi bek ostavio povratnu Igoru Vujačiću. Jak udarac u sam ugao nije mogao da stigne ni Petrić – 1:0.

U završnici prvog dela Partizanu kao da je ponestalo malo energije, pa je i Napretak, posle većeg dela poluvremena u niskom bloku, uspeo da se pomeri unapred i dođe u komotniju poziciju, čak i u priliku da ugrozi crno-bele u smiraju prvih 45 minuta.

Malo je nedostajalo da gosti posle prekida i sjajnog skoka Krstića u 37. minutu pogode mrežu, ali ih je u tome sprečila stativa i brza reakcija Popovića, koji je uhvatio loptu na gol-liniji, da bi u 45. minutu golman crno-belih takođe odlično intervenisao, pošto je Matićev udarac sa 15-tak metara iskosa zakačio Vujačića i završio bi u mreži da pomenuti čuvar mreže gomaćih nije reagovao.

U nastavku, sem nekoliko zvodnih minuta kada su gosti nešto i pokušavali (udarci Matića i Čečerića), ista slika kao sa početka utakmice – Partizan je napadao svim silama ne bi li postigao i drugi gol, na taj način “zatvorio” meč, Napredak se, pak, branio svim silama i čekao eventualnu priliku za kontru, koja se nikako nije otvara, jer gosti nisu uspevali da spoje više od tri pasa, niti iznesu loptu iz opasne zone.

Malo je nedostajalo da Menig matira Petrića u 53. minutu, pošto mu se posle greške gostiju lopta odbila pred noge, ali je golman ponovo bio sjajan, posle čega je Kerkez nekontrolisano naleteo na loptu i poslao je – pored stative. Okušao se i Traore sa distance, što je takođe neutralisao Petrić, baš kao i nekoliko naleta u kojima je akter bio Rikardo, čiji govor tela tokom cele utakmice nije odavao utisak da je kadar da poveća cifru na listi strelaca.

Igralo se praktično na jedan gol, tražili su crno-beli rešenje za “bunker” gostiju, pokušavali su se Dijabate udarcima, Rikardo, Urošević. Vujačić posle prekida sa nekoliko metara, ali se Napredak branio i spretno i srećno. “Dodao” je Petrić i Pavlovića uz Rikarda u napadu, no, repenja u poslednjoj trećini jednostavno nije bilo, pa je meč završen minimalcem, ali uz “dopisana” tri boda, što je crno-belima i najbitnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    20. oktobar 2022 | 16:54

    Kakav niz kad su izgubili kup od sremaca?🤣🤣

  • BOBA

    20. oktobar 2022 | 17:36

    Bruka,čist gol ali lopovi iz Var sobe nisu prikazali i izvukli linije jer bi morali da priznaju gol Napretku

  • Nešo

    20. oktobar 2022 | 17:47

    Hahahahaha gol je čist kao suza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA