≫ 

Zvezda srušila Vojvodinu: Crveno-beli za deset minuta sredili desetu pobedu u nizu na Karađorđu!

Odličan uvod šampiona Srbije pred odlučujuću evropsku borbu

  • 95
Zvezda tradicionalno dobra protiv Vojvodine u Novom Sadu Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde posle zaostalog meča 5. kola Superlige Srbije otišli su ponovo na +5 od Partizana i utvrdili se na prvu poziciju prvenstva. Tom razvoju direktno je kumovala, sada već tradicionalna, pobeda nad Vojvodinom u Novom Sadu (2:0).

Crveno-beli su sada u seriji od čak 10 trijumfa u nizu na Karađorđu, a uspeli su da prelome meč u drugom poluvremenu nakon žestokog otpora Voše u prvom delu igre. Strelci su bili Aleksandar Pešić u 51. i Gelor Kanga u 61. minutu sa bele tačke.

Stvorio se određeni pritisak na šampiona Srbije - Partizan je prišao na samo -2, Vojvodina je želela konačno da sruši negativan trend koji obitava na njihovom stadionu kada crveno-beli dođu, a i očekuje se presudna utakmica u Evropi.

Zvezda savladala Vojvodinu na Karađorđu Foto: Tanjug/AP

Tri faktora koja su stezala obruč oko Zvezde, a pobedom su dva otklonjena, tako da se sada s mirom može krenuti u jedan od odlučujućih mečeva u ovoj sezoni protiv Trabzona (četvrtak).

Voša je u prvom delu prvog poluvremena odlično parirala, do pauze je već počela da se brani, a na startu drugog dela igre je već kapitulirala. U 10 minuta, sve je bilo gotovo i Novosađanima je bilo jasno da drugog ishoda osim poraza neće biti.

Presudni momenat je bio upravo taj 51. minut kada je Vojvodina primila prvi udarac od kojeg se nije oporavila.

Strahinja Eraković, koji nije baš blistao u prvom poluvremenu, protrčao je po desnoj strani i centrirao, te pronašao Aleksandra Pešića koji se sjajno snašao, skočio i glavom matirao Carevića.

Samo 10 minuta kasnije, loša reakcija odbrane i igranje rukom. Sudiji je to promaklo, ali VAR sobi nije, tako da je nakon provere dosuđen jedanaesterac.

Gelor Kanga je preuzeo odgovornost i poslao loptu u levi ćošak, pa je Carević, iako je pročitao stranu, bio kratak.

Pobeda je, do kraja susreta, mogla da bude mnogo ozbiljnije rezultatske razlike, ali su se Mustafa i Bukari ispromašivali. Na sreću po crveno-bele, nije uticalo na konačnih ishod i Zvezda iz Novog Sada u Beograd ponovo donosi tri boda.

TOK MEČA

Zvezda savladala Vojvodinu na Karađorđu Foto: Tanjug/AP

II Poluvreme

90+4. minut - KRAJ! ZVEZDA JE SLAVILA PONOVO U NOVOM SADU!

85. minuta - Pa, pravo je čudo da ovo nije bio gol! Mustafa i Bukari su u jednoj akciji imali prazan gol, ali je Carević u oba navrata odličnim paradama stizao i sprečavao još ubedljiviji minus Vojvodine.

73. minut - Izlaze iz igre Katai i Ivanić. Odlučio je Milojević da se minimalno povuče, ali i da odmori vedete za predstojeći okršaj u Evropi. Na terenu su Krstičić i Mustafa.

67. minut - Nervozni su Novosađani, pogotovo njihova klupa koja se sada za svaku situaciju buni i ima svoju stranu priče. Razumljivo je, jer su se dobro držakli do 51. minuta kada je sve krenulo nizbrdo.

61. minut - GOOOOL! Ide Zvezda na 2:0 u Novom Sadu. Igranje rukom u šesnaestercu bio je poziv iz VAR sobe za sudiju da pogleda situaciju, te Milovanović pokazao na belu tačku nakon gledanja snimka. Gelor Kanga je preuzeo odgovornost, pogodio levi donji ćošak i tako udvostručio prednost svoje ekipe.

55. minut - Bomba Kange tik iznad prečke! Probio je Pešić po levoj strani, centrirao i napravio pometnju, a Kanga je iskoristio odbitak i tukao sa ivice kaznenog prostora.

51. minut - GOOOOL! Crvena zvezda vodi. Aleksandar Pešić je pogodio mrežu Novosađana. 

49. minut - Odmah u sledećem napadu, uzvratio je Kanga udarcem sa preko 25 metara.

48. minut - Prva šansa za Vojvodinu u drugom poluvremenu. Zahvatio je loptu glavom Nikolić i pogodio stativu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

I Poluvreme

45+2. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! NULA POSLE 45 MINUTA U NOVOM SADU!

45. minut - Manjak komunikacije Borjana i Rodića je mogao da prouzrokuje dosta neprijatnosti, ali je Voša iz toga samo dobila korner.

42. minut - U ovim momentima tim iz Beograda pokušava na silu, fizičkim duelima, da uguraju protivnika u 16 metara. Lopte samo pristižu, ali novog ozbiljnog udarca nema.

36. minut - Katai promašuje! Uzdanica Zvezde je dobila pas po dubini, te su se tri odbranbena igrača našla iza njegovih leđa, a iz trka je došao 1 na 1 sa golmanom Voše koji je uspeo da mu skine zicer.

30. minut - Povreda Vitasa i trener Rastavac mora da iskoristi već prvu izmenu. Ulazi Traore da popuni rupu u centralnoj defanzivi.

26. minut - Sada je falio samo lepši i precizniji pas po zemlji sa strane i Zvezda bi povela, ali je lopta prošla kroz peterac i napravila mnogo manju pometnju nego što je isprva ličilo da će biti.

23. minut - Šut Kange pored gola. Odlično je odigrao dupli pas sa Bukarijem i oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je loptu poslao kraj leve stative.

21. minut - Čini se da je Zvezda uspela da pogura redove Vojvodine, da ih približi njenom golu.

16. minut - Kako Zvezda, tako i Voša - pokušava po jednoj, levoj strani. Dva prekida i reakcije Borjana i Milunovića. Igra se prilično ujednačeno i trenutno je tas na sredini vage.

12. minut - Pokušava Bukari da uše u saradnju sa Ivanićem i Kataijem, da razmeni dupli pas i probije tu desnu stranu, ali i pored brzine za sada mu to ne polazi za rukom.

7. minut - U prvih sedam minuta videli smo jedan opasan napad Vojvodine koja se prekombinovala i propustila priliku da zapreti ozbiljnije, dok je sa druge strane bio agilan Katai koji je šutirao sa distance, ali je poslao loptu preko prečke.

1. minut - POČEO JE MEČ U NOVOM SADU!

SASTAVI

VOJVODINA (4-1-4-1): Carević - Bjeković, Vitas, Jeličić, Antonijević- Busnić, Miletić- U. Nikolić, Simić, Čumić - N. Nikolić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić.

KOMENTAR PRE UTAKMICE

U poslednja tri meča Vojvodina u prvenstvu ne zna za pobedu.Novosađani su vezali poraze od Partizana i TSC-a iz Bačke Topole, dok su sa Novim Pazarom remizirali na gostujućem terenu sa 1:1. Sa druge strane, crveno-beli ređaju pobede u Superligi, ali su u Ligi Evrope poraženi na gostovanju Ferencvarošu sa 2:1.

Pred ovaj meč, trener crveno-belih Miloš Milojević je istakao da će za ovaj duel izmeniti sastav.

- Rotirali smo određeni broj igrača, a koliko će to da bude u Novom Sadu, da li trojica, četvorica ili petorica, sve zavisi od nas, ali i od protivnika. Biće nekih promena, ali ne mnogo, i onda ćemo nastaviti tako da idemo iz utakmice u utakmicu. Sad smo imali dan više odmora u odnosu na Ferencvaroš i Radnički 1923, tako da su momci spremni i mislim da nema potrebe za prevelikim rotacijama - počeo je Milojević.

Video: Milojevićeva opravdanja za jedva iščupanu pobedu: Ni teren nije nešto, nismo dali gol na vreme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    20. oktobar 2022 | 21:30

    Neka neko objasni kako kad partizan vodi utakmica traje 2-3 minuta preko 90 minuta, a kad gubi traje duze od 100 minuta?????

  • baba smilja iz darosave

    20. oktobar 2022 | 17:59

    zvezda pokrece novi trend u fudbalu i svi klubovi ce poceti da praktikuju.da na mestu centarfora igra lik koji nije sposoban da postigne gol

  • Grobari

    20. oktobar 2022 | 20:36

    UTAKMICA SVAKA, PENAL NEPOSTOJECI ZA ZVEZDU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA