Zdravko Mamić o Srbiji: "Ranije su selekciju sastavljali vlasnici kafića i menadžeri, ali je sada Piksi tu!"

Odličnu selekciju ima i Hrvatska, a Mamić je napravio zanimljivu paralelu između ovde dve reprezentacije

  • 0
Zdravko mamić Printskrin: Youtube/Podcast Inkubator

O mogućnostima reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u intervjuu za ''Informer'' govorio Zdravko Mamić, nekada ''alfa i omega'' zagrebačkog Dinama. On veruje da Orlovi ovoga puta mogu daleko da stignu.

- Piksi i ja smo približnih godina, obojica smo u fudbalu decenijama, ali nikada se nismo upoznali. To ne znači da ne pratim šta radi i da nisam upoznat sa svim što je uradio tokom karijere. Divio sam mu se kao igraču. Bio je veliki, osvajao titule i njegovi potezi nikog nisu ostavljali ravnodušnim. Poseduje šampionski gen, koji mu, siguran sam, mnogo pomaže i u trenerskom poslu. Zbog toga se ne bih iznenadio da Srbija napravi nešto veliko u Kataru. Može daleko da dogura - uverava Mamić.

Odličnu selekciju ima i Hrvatska, a Mamić je napravio zanimljivu paralelu između ovde dve reprezentacije.

- Mnogo puta sam poredio Hrvatsku i Srbiju, jer su mi često postavljali pitanje šta je to što Hrvatska ima, a Srbiji nedostaje. Nema nikakve dileme da je Hrvatska dobra, jer se godinama bori i opstaje u vrhu svetskog fudbala. U poslednjih 20 i nešto godina jednom je bila druga, a jednom treća na svetu. To govori o konstantnosti.

- Uvek sam govorio da je po kvalitetu Srbija tu negde, ali joj fali kult reprezentacije. Ranije su vaš tim sastavljali menadžeri i vlasnici kafića i gurali su svoje igrače. Toga više nema i siguran sam da se slične stvari neće dogoditi dok god je Piksi selektor. On bira samo one igrače koji zaslužuju da igraju, zna dobro šta je reprezentacija i kako se pobeđuje, drži sve pod kontrolom. To je preduslov da bi reprezentacija bila uspešna - konstatovao je Mamić.

Video: Stojković: Nisam kuvar da tražim recept za Halanda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA