≫ 

Da li Zvezda gubi moć u fudbalskim forumima? Izbori u FSB dali jasniju sliku, FSS pokazuje autoritet

Crveno-beli su pre mesec dana i pismeno i usmeno tražili odlaganje izbora na nivou Beograda, ali su ostali bez podrške - da li ćemo isti scenario gledati i za izbore u FSS?

  • 42
Zvezdan Terzić, Nenad Bjeković

Foto: MN press

Fudbalski klub Crvena zvezda protivi se kandidaturi Nenada Bjekovića (75) na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije koje je ostalo upražnjeno još od kada je Slaviša Kokeza izgubio najvažniju "fotelju" u "Kući fudbala".

Fudbalski savez Srbije dobiće predsednika poslednjeg dana oktobra, tog dana biće održana sednica u Sportskom centru FSS s početkom u 14 časova, a Nenad Bjeković je i zvanično jedini kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala što je, iz nekog razloga, uznemirilo duhove u našem najtrofejnijem klubu.

Sa "Marakane" su čak kandidaturu Bjekovića nazvali "činom neprijateljstva" u današnjem saopštenju, a osim toga nisu ponudili nijedan drugi argument u prilog svom nezadovoljstvu.

- FK Crvena zvezda ne može i neće prihvatiti izbor Nenada Bjekovića za novog predsednika FSS jer je s obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, izbor Bjekovića čin neprijateljstva prema našem klubu - rečeno je iz Ljutice Bogdana.

Zvezda je zato zatražila odlaganje sednice za 90 dana.

Da li će im zahtev biti uslišen teško je reći, ali se možda već sad može naslutiti epilog ako se vratimo mesec dana unazad. Tada su održani izbori na beogradskom nivou, Zvezda je takođe želela da ih prolongira, ali nije dobila podršku u fudbalskim forumima.

Podsetimo, šampion Srbije je nedelju dana pre sednice FS Beograda zatražio odlaganje, pismenim zahtevom je obeveštio FS Beograda i javnost, a usmeno je to na samoj sednici učinio i predstavnik kluba Goran Negić - međutim nije bilo podrške za crveno-bele.

Prvi čovek Voždovca Marko Zdravković je izabran za predsednika FS Beograda.

Sada, crveno-beli pokušavaju da odlože i izbore na najvišem nivou, no pitanje je sa kakvim adutima raspolažu u ovoj borbi, ali sudeći po onome što se desilo na pomenutim ozborima u FSB, teško da se može očekivati nekakav veleobrt u čitavoj priči.

Za vodeće ljude Zvezde "nije logično" da se izbori za predsednika FSS dešavaju u predvečerje Mundijala.

- Smatramo da sadašnje rukovodstvo FSS treba da završi trenutni ciklus i da predvodi reprezentaciju naše zemlje na narednom Svetskom prvenstvu. Nelogično je da se izborna Skupština FSS zakazuje svega petnaest dana pred početak najvažnijeg događaja u reprezentativnom fudbalu. Na ovaj način pojedinci zloupotrebljavaju dosadašnje dobre igre naše reprezentacije sa namerom da zauzmu funkcije naredne 4 godine. Mora da se razume da vođenje fudbalskog saveza nije samo vođenje reprezentacije.

Kako stvari stoje, FSS će u zakazano vreme održati sednicu, teško da tu može biti bilo kakvih iznenađenja, Zvezda, čini se, nema toliku moć odlučivanja u ovom trenutku, niti podršku, tako da će Srbija od 31. oktobra konačno dobiti zvaničnog predsednika Fudbalskog saveza.

I tim činom ćemo postati jedinstveni u svetu jer ćemo, izvesno je, dobiti najstarijeg predsednika fudbalskog Saveza u svetu.

Video: Delije započele udare na Bjekovića: Transparent i skandiranje uvreda na njegov račun u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brut

    21. oktobar 2022 | 19:20

    Navijac sam Partizana i postujem Bjekovica, ali ima li iko mladji od 75 god da vodi FSS?

  • Zvele

    21. oktobar 2022 | 19:23

    Zbog ovog čoveka i njegovih godina je izmenjen statut FSS Srbije samo se o tome ćuti i neko ga gura na kvarnjaka. Jao Srbijo zemljo......

  • 534

    21. oktobar 2022 | 19:10

    Amerika je izabrala isto tako nekog od 79 pa gledamo da ne zna gde mu je levo. Zar nema niko mlađi i prisebniji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA