≫ 

Pešić sačuvao Zvezdi pobedu u 97. minutu protiv Radničkog! Nišlije poklekle u finišu s 2 igrača manje

Veoma dobra, prvenstvena, utakmica viđena je na jugu Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su protivRadničkog iz Niša sa 2:1 u meču 16. kola Superlige Srbije, pošto je Aleksandar Pešić sačuvao svoju klub u 97. minutu, kada su već svi mislili da je gotovo. Mogle su Nišlije i do boda, ali je nadoknada i VAR uzela maha u čitavoj priči.

Opšta ludnica je viđena u Čairu ovog podneva u poslednjim trenucima meča. Aleksandar Pešić je pored svih kritika uspeo da se izdigne i sada je postigao gol na drugoj uzastopnoj utakmici, pošto je prethodne nedelje bio strelac i protiv Vojvodine u Novom Sadu. Treba istaći i to da je Radnički utakmicu završio sa dva igrača manje.

Trener Crvene zvezde, Miloš Milojević može da odahne, opet se malo kockao sa sastavom i stavio je Strahinju Erakovića na desnog beka, gde se opet videlo da se oseća popularni "Čupa" neprirodno po boku. Osim njega, odlučio je da ostavi Kataija na klupi, što je donekle bio i razuman potez zbog njegovih pređašnjih partija.

Mora se odati priznanje i Nenadu Lalatoviću koji je taktički uspeo da nadmudri Milojevića u svakom smislu, njegova ekipa je konstantno napadala iz kontri, želela je da postigne gol, ali nije im uspelo sve do tog 74. minuta preko Saše Marjanovića.

Još jedna svetla tačka Nišlija jeste i Dragan Rosić, golman ekipe koji je imao izvanrednu partiju tokom svih 90 minuta, gde je bio maestralan. On je bio i ta spona koja je održala Radnički u životu sve do tog, za njih kobnog, 97. minuta, gde je Aleksandar Pešić glavom odigrao glavom i uspeo da ga savlada.

Dragan Rosić

Foto: MN Press

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:2

Uvodni minuta meča su donekle naglasili ono što se može desiti na samoj utakmici. Već u 4. minutu susreta je dobru priliku imao Stefan Dimić, koji je uz pomoć Nikole Štulića uspeo da oduzme loptu od Milana Borjana, golmana Crvene zvezde, šutirao je, ali je pogodio u grudi upravo Borjana i to je bilo sve od ove prve, uvodne akcije.

Već pet minuta kasnije je svoju priliku imala Crvena zvezda, odigrana je akcija i upućen centaršut. Dragan Rosić je pokušao da stigne do nje, ali se samo sudario sa svojim igračem i lopta je došla do Gelora Kange na 18 metara. Šutirao je Gabonac, ali je Jamkam sa gol linije izbacio loptu.

Posle ove dve prilike u 10 minuta, došlo je do zatijša sve do 30. minuta. Ovde je posle kornera najviši bio Milunović i tukao je po golu, ali je Rosić uspeo da odbrani i iz svega napravio samo kontru za svoj tim, ali ništa se nije izrodilo ni ovde.

Pokušao je i Radnički u nekoliko navrata preko Stefana Cvetkovića, ali nisu to ni bili konkretni pokušaju. Otprilike samo udarci koji su jedva i stigli do glmana Borjana.

Najzanimljivije je bilo u 41. minutu, kada je Gelor Kanga centrirao, Nemanja Milunović je udario glavom pošto je bio najviši u skoku, ali je Rosić nekako odbranio ovaj udarac. Lopta se odbila na pet metara do Mirka Ivanića. Crnogorski reprezentativac je prihvatio loptu, šutirao je, ali je Rosić ponovo maestralno intervenisao i sprečio svoju ekipu da primi gol.

Video: Niška hobotnica: Neverovatno je šta je golman Radničkog odbranio, svi u neverici

Konačno, najveće tenzije su viđene u 45. minutu. Bukari je pao u šesnaestercu, sudija Marko Ivković je pokazao na penal što je izazvalo protest kod fudbalera Radničkog. Ipak, Ivković je pozvan od strane VAR sobe i pregledao je snimak, kada je odlučio da ipak ne bude dosuđen penal.

Sve to je iznerviralo i Nenada Lalatovića koji mu je imao svašta za reći.

Drugo poluvreme je donelo i one varnice koje su bile potrebne, a sve je krenulo tamo negde oko 60. minuta kada je Jamkam dobio crveni karton zbog prigovora. Tada je Zvezda tek krenula unapred, krenula je da napada i da osvaja prostor.

Isplatili su se napadi samo osam minuta kasnije, Srđan Mijailović je centrirao i Aleksandar Pešić je bio najviši u skoku i nekako je savladao sjajnog Rosića.

Pet minuta kasnije je viđeno i izjednačenje preko Saše Marjanovića. Lepu akciju su odigrale Nišlije, razmenili su nekoliko dodavanja i ostavili su samog veznog fudbalera koji je imao vremena da se namesti, ali i da sjajno pogodi gol i savlada Milana Borjana.

Najveće tenzije su viđene u nadoknadi vremena. Radnički je imao 1:1 u svom džepu, kada je u 90. minutu morao ponovo da se gleda VAR i da se Etongu dodeli crvnei karton zbog udaranja Milunovića. To je donelo i produžetak utakmice, kada je Zvezda nastavila s napadima.

Jedna duga lopta, nekoliko udaraca glavom i Pešić ostaje sam na pet metara i nije mu bilo teško da savlada Rosića za opšte slavlje crveno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lux

    23. oktobar 2022 | 18:55

    ima nesto sto se zove SRAMOTA.. znaju li ovi iz opajdare sta znace rijec - obraz . postenje ..to nikad nije bilo kod njih..penal , crveni sve se radi da ova jadnica bez morala ne izgubi..juri se jos jedna lazna titula uz pomoc sudija saveza i novaca..jadno al njihovo je pa im je normalno

  • Mikica

    23. oktobar 2022 | 19:39

    Bas mi je drago što je Zvezda ispala od Makabija,nadam se da će ispasti i iz Lige Evrope,bas zbog ovakvih stvari i ovakvih sramotnih pobeda ,treba uvesti novo pravilo u našoj ligi ,dok god Zvezda ne pobedi da se igra .... Bruka...

  • Stega

    23. oktobar 2022 | 19:39

    Spadam u one umerenije navijace Partizana ali posle ove utakmice svim srcem sam uz Trabzon. U stvari ako treba i za Dinamo i Tiranu samo protiv režimaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA