≫ 

Hladan tuš i šok za Partizan u Humskoj: Javor "zaljuljao" i u 87. minutu uzeo bod, Zvezda pobegla na +7!

Šok za crno-bele pred domaćim navijačima

FK Partizan - FK Javor Foto: MN Press

Od gotovog – veresija, tako se otprilike može opisati remi (3:3) Partizana protiv Javora, u kome je favorit od prvog do poslednjeg momenta bio bolji tim na terenu, ali je kardinalnim propustima dopustio autsajderu da iz Humske odnese veliki bod. Strelci za crno-bele su bili Bibars Natho, Slobodan Urošević i Marko Živković, dok su za goste pogađali Lazar Nikolić, Petar Gigić i Luka Gojković.

Nije dobro krenulo po Partizan, jer meč praktično samo što je počeo i timovi su “razmenili” po nekoliko napada, crno-beli su, zbog nešto ležernijeg pristupa u odbrani, tačnije bloku, primili rani gol. Bio je to šesti minut, kada je posle nekoliko razmenjenih pasova Lazar Nikolić usamljen dobio lopru na 25 metara od gola, kasnio je Fejsa sa blokom, da bi fudbaler Javora sjajnim udarcem pogodio dalji ugao Popovića – 0:1.

Nije vođstvo rivala ipak bilo veliki šok za Petrićev tim, nastavili su crno-beli da igraju svoju igru, da napadaju i pokušavaju što pre da se vrate rezultatski u meč i to im je pošlo za “nogom” samo pet minuta kasnije.

Oduzeo je domaćin u 11. minutu loptu Javoru kod svog kaznenog prostora, potom je sevnula kontra koju je započeo Bibars Natho, proigravajući Fusenija Dijabatea na desnom boku, usledilo je odigravanje u centralni deo terena odakle je Kvinsi Menig poslao sjajan pas upravo za začetnika napada – Natha, koji je istrčao do završnice i u padu, levom nogom, pogodio za – 1:1.

Izjednačujući gol je bio samo dodatni “okidač” za Petrićev tim da nastavi sa atacima i u potpunosti vrati konzrolu nad utakmicom i rezultatom i malo je nedostajalo da u nameri kada je Fejsa “provukao” pas za Rikarda na ivicu kaznenog prostora, napadač je prihvatio loptu, ali je, čini se, otišao previše ulevo, pa je udarac zavšio pored stative.

Nije Partizan prestajao sa napadima, a opet nije ni srljao, već igrao strpljivo i čekao novu priliku da ugrozi Ivanjičane, tražeći pozicije i preko bokova, najviše Dijabatea, koji je zadavao velike probleme čuvarima, kao i kroz centralni deo, što je Javor lakše neutralisao.

Upravo je preko desne strane domaćin i došao do potpunog preojreta i to tako što je Dijabate u 25. minutu prevario čuvare, potom uputio centaršut slabijom, desnom nogom, koji je preleteo Rikarda, ali nije Slobodana Ušroševića, takođe sjajnog skakača. Levi bek se školski “poklonio” i pogodio dalji ugao, ostavljajući golmana Vulića ukopanog – 2:1.

Da je Rikardo bio samo malo brži i konkretniji, mogao je posle samo dva minuta da odagna svaku dimelu u vezi sa pobednikom. Presingom je Partizan oduzeo loptu Tanku na 30 metara od gola, ona je stigla do Natha koji je pravovremeno proigrao napadača, no, on je odlučio da fintira golmana i uspeo u tome, međutim, Kopitović je “pokrio” gol i sprečio kapitulaciju.

Bio je Partizan bio i u završnici prvog dela, istina ne toliko agresivan kao u momentima kada je bio u “minusu”, što je i razumljivo, ali su crno-beli lako kontrolisali dešavanja na terenu, imali nekoliko dobrih akcija u kojima je Jvaor sprečavao završni pas, samim tim i opasnost pred golom Vulića. Najbolju priliku je imao Dijabate u nadoknadi vremena, potom se okušao i Filipović udarcem glavom – bez uspeha.

Nastavak daleko sadržajniji, bar u režiji Partizana, koji je, poučen nekim iskustvima iz ranijih mečeva, krenuo mnogo otresitije kako bi što postigao i treći gol, samim tim uveo meč u mirnu završnicu.

U rasponu od samo pet minuta crno-beli su stvorili pet dobrih situacija pred golom Javora, koji je, delovalo je naoko, “visio u vazduhu”. Dva puta su domačini pretili posle konrera Natha i to prvo preko Vujačića, koji je posle šuta Meniga pokušao glavom, ali je prebacio prečku. U drugoj situaciji Izreaelac je “gađao” Marka Živkovića, koji je, iako među nižima u kazenom prostoru – pogodio prečku. Pretio su potom i Urošević i to dva puta, sa distance, ali i posle centaršuta Rikarda i slabije intervencije odbrane Javora.

Ulazak Živkovića, umesto povreženog Filipovića, drastično je napadački potencijal Partizana, a potvrda napadačke agilnosti desnog beka je stigla u 63. minutu i to na malo neuobičajen način. Dijabate je izbrio prekid na desnom boku, loptu je u kazneni prostor poslao Natho i to pravo na – glavu Marka Živkovića, koji je ovoga puta našao put do mreže – 3:1.

Možda su svi ma stadionu tada pomislili da je meč “zaključan”, no, nisu se gosti predavali, zapravo, iskoristili su kiks defanzivnih vezista crno-belih, koji su naseli na finte Tojčića. Prvo Fejsa, kome je provukao loptu kroz noge, zatim i Belić, jer ga je naivno srušio u kaznenom prostoru posle čega je sudija Stojanović pokazao na belu tačku. Izvođač je bio bivši igrač crno-belih – Petar Gigić i nije pogrešio – 3:2.

Da je na meču sa Javorom bar malo lopta slušala Rikarda, domaćin verovatno ne bi imao nikakvih problema, niti bi bilo neizvesnosti. Ipak, napadač je bio potpuno van ritma, iako je ulazio u prilike i promašivao, ali je često bio previše spor u reakcijama ili je birao loša rešenja.

Pokušao je Petrić pridodavanjem Pavlovića da rastereti prvog strelca, dođe i do prilike da konačno reši meč, no, videlo se da crno-beli nisu u pravom “modu”, da daju Ivanjičanima previše prostora i to ih je skupo koštalo tri minuta pre kraja.

Bio je to 87. minut, Partizan je bio u napadu, koji se završio izgubljenom loptom ispred kaznemog prostora Javora, da bi gosti zatim odigrali munjevitu kontru iz koje je centrirao Gigić, a gol sa peterca pogodio rezervista Luka Gojković, koga nije ispratio Nemanja Jović – 3:3.

Četiri minuta je glavni arbitar produžio utakmicu, pokušavao je Partizan da načini podvig i vrati rezultatsku prednost, ali nije uspeo...

Video: Petrić: U nekim situacijama mi se činilo kao da igramo mali fudbal, spore su bile lopte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    23. oktobar 2022 | 19:16

    Realno, ono je bio penal za Javor od strane Belica. Bruka i u Humskoj.

  • BOBA

    23. oktobar 2022 | 21:13

    Koje ludilo mozga grobara,ovde tridesetak komentara a posle Zvezdine utakmice preko 300,i to grobara,kada god likuju dobiju po guzici da shvate da su mnogo ispod Zvezde i boriće se žestoko za drugo mesto

  • Terza magija

    23. oktobar 2022 | 20:50

    Kme, kme, kme.. oj javore, ljuljaj Javore... 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA