≫ 

Raka Đurović o meču Partizana i Javora: "Ovakve situacije su idealne za VAR, sudiji je moralo da se pomogne"

Raka Đurović je istakao da su "...ovakve situacije idealne za VAR".

  • 30
FK Partizan Foto: Arena Sport Premium 1

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno sa Javorom 3:3, a posle ovog meča, oglasio se i nekadašnji član Sudijske komisije Raka Đurović koji je istakao da nije bilo elemanata za penal Javora, a jeste za jedanaesterac crno-belih.

Crno-beli su  zamerili Andriji Stojanoviću što je svirao jedanaesterac u korist Javora prilikom starta duela Kristijana Belića i imenjaka Tojčića, ali i zbog faula nad Igorom Vujačićem u kaznenom prostoru tokom nadokande koji nij sankcionisao najstrožom kaznom.

Raka Đurović je u izjavi za Danas istakao da su "...ovakve situacije idealne za VAR".

- Baš zbog njih je uvedena video tehnologija u fudbal. Ne znam da li je ovde reč o zloupotrebi ili kukavičluku, pre bih rekao da je posredi ovo drugo, ali glavnom sudiji je moralo da se priskoči u pomoć i da bude sugerisano da je oba puta pogrešio - istakao je Raka Đurović u izjavu Danasu i dodao:

- Moramo da znamo da li je bilo komunikacije između sudija i VAR sobe i zašto nije ako je izostala. Povukao bih paralelu sa Zvezdinom utakmicom u Nišu, gde je na intervenciju VAR sobe, s razlogom, poništen penal u njenu korist

Đurović nema dilemu da je Partizan u dve situacije oštećen.

- Ono što vidim na snimku prve sporne situacije jeste da je igrač Partizana (Kristijan Belić, prim. aut) na dozvoljen način izbacio loptu iz kaznenog prostora. Dakle, nije bilo elemenata za penal Javora.

On je prokomentarisao i obaranje Vujačića u kaznenom prostoru.

- To se desilo posle slobodnog udarca, sa mnogo igrača obe ekipe u 16 metara, ni glavnom ni pomoćnom arbitru nije bilo lako da sagledaju dešavanja, ali na javno dostupnom snimku se fino vide završni segmenti kontakta Vujačića i njegovog čuvara. Odnosno, kako igrač Partizana biva rukama oboren na travu - dodao je Đurović za Danas.

Video: Dve lopte na terenu na kraju meča Zvezde i Radničkog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    24. oktobar 2022 | 14:32

    A penal za Javor pre izjednačujućeg gola Partizana nije komentarisao?

  • Grobari

    24. oktobar 2022 | 15:42

    NEVEROVATNA DRSKOST I BEZOBRAZLUK, ZVEZDINE SUDIJSKE ORGANIZACIJE !!! SRAMOTA NAD SRAMOTOM !!!

  • Kalabic

    24. oktobar 2022 | 14:33

    Dzaba sve,bice malo kaznjen,a zavrsio veliki poso.Kakva drzava takav I sport.Ali miljenica ne some kiksnuti,dosta je ostala bez 100 milina evra pa Jos sad I bez lige sampiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA