≫ 

Komedija beton lige: Domaćin vodio 2:1, gosti se "naljutili" i odneli svoju loptu, pa službeno dobili utakmicu

Gosti iz Lojanica su učinili sve što su mogli da pomognu protivniku, ali jednostavno nisu želeli da pređu preko nekih stvari

  • 1
FK Torpedo Lojanice Foto: FK Torpedo Lojanice, srbijasport

Ne postoji čovek u Srbiji, ali i svetu, koji se kao dete nije ljutio i mogao da "gospodari" igralištem jer je imao najbolju loptu u kraju. Dečje igre bi prestajale kad bi taj neko svoju odneo kući, ali se nije baš često viđalo to da se desi i kada dosta stariji ljudi igraju fudbal. Još ako je takmičarska utakmica... Ali, sve se to desilo u jednoj "beton ligi", gde je ekipa Torpeda iz Lojanica slavila na takav način.

Naime, nesvakidašnja scena stiže iz mesta u opštini Vladimirci, po imenu Vukošić, gde je domaća ekipa ostala bez pobede, ali i bodova, iako su vodili sa 2:1 u toku drugog poluvremena. Krajnji rezultat je otišao u korist gostujuće ekipe Torpeda, koja je svoju pobedu upisala upravo tako - odnela je svoju loptu kući i pobedila je.

Igrao se meč 8. kola Opštinske lige Vladimirci u Vukošiću, domaća Dobrava nije baš bila spremna za ovaj meč, njihov teren nije bio sređen o čemu svedoče i slike koje su dospele do Telegrafa, a gde se vidi da je trava duža od članaka fudbalera, dok su otkosi pokošene trave rasprostranjeni na sve strane, dok ne postoje ni bele linije koje bi označile centar igrališta, šesnaesterac... Dok je i liga odlučila da na ovaj meč pošalje samo dvojicu sudija, bez drugog pomoćnog.

Da stvar bude gora, Dobrava nije imala ni svoju loptu koja je preduslov za start utakmice. Dobroćudna ekipa iz Lojanica im je potom udelila svoju, kako bi startovali utakmicu.

Meč je startovao, ekipe su igrale, ali je suđenje u režiji arbitara bilo poprilično domaćinski nastrojeno, što je rezultiralo i time da Lojanice uzmu svoju loptu, sklone se sa terena, a domaća ekipa nije mogla da pronađe novu i zbog toga su bili primorani da priznaju poraz službenim rezultatom - 0:3.

Telegraf je, kako bi što bolje razumeo situaciju, kontaktirao fudbalere Lojanica, gde su dobili ekspresni odgovor od igrača iz Torpeda koji je želeo da ostane anoniman.

- Istina je, pobedu smo zabeležili tako što smo uzeli natrag svoju loptu. Domaća ekipa je očigledno "naručila" to da dođe samo jedan sudija, nisu imali uslove za igru, a nisu imali ni loptu. Dali smo svoju, da bi proživeli pravi masakr od sudija. Nije bilo jednog pomoćnog, pa je svaki naš napad na tu stranu bio ofsajd koji je signalizirao glavni arbitar, iako je bio udaljen 50 metara od situacije. Domaćin je poveo, mi smo izjednačili, ali je u drugom poluvremenu Vukošić dao gol iz čistog ofsajda o čemu svedoče i njihovi navijači - govori fudbaler Torped, koji u dahu nastavlja.

- Postigli su gol iz očiglednog ofsajda, poveli su, a onda su nas nazivali pogrdnim imenima i psovali su nas, i to strelac gola. Tada smo odlučili da uzmemo nazad loptu i da oni pretrpe kaznu u vidu poraza od 3:0. Sudija je pokušao da im i ovde pomogne, rekao je nekim fudbalerima da se "valjaju" zbog povrede dok im stigne lopta, ali im ni to nije pomoglo. Njihov golman nije mogao da veruje šta se dešava i nekoliko puta je pitao šta se dešava i smejao se na golu. Komedija sve u svemu, ali tri boda se pišu... - zaključio je prvotimac iz Lojanica.

Ovom pobedom je Torpedo uspeo da obiđe na tabeli ekipu Dobrave, te da pokuša još jednom da se umeša u borbu za tron i plasman u viši rang takmičenja.

Video: Kandidat za Puškaša u nižim ligama: Golčina sa pola terena igrača Sutjeske iz Bačkog Dobrog Polja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    26. oktobar 2022 | 17:19

    I mi gradimo nacionalni stadion.....a selo loptu nema..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA