≫ 

Partizanu u Francuskoj sude komšije: Mađar Vad ostao u lepom sećanju

Radi se o arbistru koji je 2015. godine u Beogradu sudio revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue (4:2) i doneo sreću domaćinima

  • 0
Ištvan Vad Foto: MN Press

Partizan u četvrtak nastavlja pohod ka evropskom proleću i to petim mečom grupe D Lige konferencija u kome crno-beli gostuju favoritu Nici od 18.45 časova (Arena sport Premium 1, RTS), a tim povodom UEFA je delegirala i arbitre i to iz - komšiluka, iz Mađarske.

Arbitar Ištvan Vad je dobio poverenje evropske kuće fudbala da deli pravdu na pomenutom duelu tima iz Humske sa francuskim timom, a pomagaće mu sunarodnici Vancel Tot i Ištvan Albert. Četvrti sudija je Adam Farakaš, takođe Mađar, a delegat Škot Dejvid Finli.

Vad je inače na listi FIFA arbitara od davne 2007. godine, a navijači Partizana ga i te kako pamte po dobru, jer je 2015. godine sudio revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u kome su crno-beli savladali Steauu sa 4:2, posle 1:1 iz prvog duela u Rumuniji i domogli se plej-ofa pomenutog takmičenja.

Tim iz Humske je na poluvremenu gubio sa 2:1, ali je Vad gostima u nastavku iskljčio fudbalera, pa Partizanu posao bio značajno olakšan. Sveukupni utisak koji je tada ostavio mađarski sudija navodio je sve pristalice crno-belih da ga i te kako simpatišu.

Video: Petrić posle remija sa Javorom o sudijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA