≫ 

Bruka u Mađarskoj: Fudbalski savez suspendovao tamnoputog trenera koji se pobunio zbog rasizma

Holanđanin u neverici zbog postupa FS Mađarske

  • 0
rikardo moniz Foto: youtube/M4 Sport

Fudbalski savez Mađarske suspendovao je trenera prvoligaša Zalaegeršega Rikarda Moniza na mesec dana zbog crvenog kartona koji je dobio u burnoj utakmici sa Honvedom u subotu. Zalaegeršeg je izgubio utakmicu rezultatom 2:0, ali su meč obeležili incidenti i na terenu i na tribinama, odakle su dopirali i rasistički povici, zbog čega je Moniz najviše prigovorio glavnom sudiji.

On je tokom gužve i sukoba igrača početkom drugog poluvremena ušao na teren kako bi skrenuo pažnju arbitru na majmunske povike koji su se čuli sa tribina od strane navijača Honveda. Oni su bili upućeni njemu.

Revoltirani Moniz je u jednom trenutku krenuo da povlači igrače sa terena, međutim reakcijom prvog čoveka kluba, koji je dotrčao sa tribina, strasti su se smirile i meč je nastavljen - ali bez trenera Zalaegeršega na klupi.

Mađarski Savez je četiri dana posle utakmice doneo odluku da holandskog stratega kazni sa mesec dana zabrane vođenja ekipe što znači da će propustiti četiri naredna meča, uključujući meč sa šampionom Ferencvarošem.

U izjavi mađarskim medijima Moniz je objasnio da je ušao an teren samo kako bi ubedio sudiju da učini nešto povodom rasizma gostujućih navijača.

- Četvrtom sudiji sam nekoliko puta rekao da prekine sve ovo, ali on nije hteo da me čuje. Onda sam ušao dva meta u teren i dobio sam crveni karton zbog toga. Čitav klub je uz mene - rekao je Moniz za tamošnje medije posle svega.

Ricardo Moniz Foto: PHILIPP GUELLAND / AFP / Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA