"Nije bitno da li smo prvi ili drugi, želim da ispunimo cilj": Petrić krenuo u Francusku po evropsko proleće

Veoma je samouveren trener Partizana

  • 3
Gordan Petrić Printscreen: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Fudbaleri Partizana pred sobom imaju novi meč u Ligi konferencija, gde će im protivnik biti Nica, s kojom su remizirali u Beogradu - 1:1. Novi duel ove dve ekipe je zakazan u Francuskoj, a trener crno-belih,Gordan Petrić, ističe da tim treba da mu bude rasterećen.

Crno-beli se pred ovaj meč nalaze u veoma povoljnoj situaciji, jako malo im nedostaje da se domognu proleća u Evropi, čime bi napravili i veliki uspeh.

Prepreka do tog uspeha jeste i duel sa Nicom, protiv koje su već odigrali sa 1:1, gde su prema mnogima bili i bolji rival u utakmici u Humskoj.

- Što se tiče sutrašnje utakmice, to je svojevrsno drugo poluvreme, jer smo ono "prvo" odigrali u Beogradu. Sada sledi totalno drugačiji meč, i to iz prostog razloga jer imamo prednost na tabeli, možemo da na terenu delujemo onako kako mi to hoćemo. Nema potrebe da naši igrači budu u nekoj nervozi, treba da budu rasterećeni, da pruže maksimum i uživaju. Nica kao Nica, u poslednje dve utakmice igrala je promenljivo, ali to ne treba da zavarava, svakako da ona ima kvalitet da promeni i tok zbivanja na terenu i da nam napravi problem - rekao je Petrić u Nici.

Nije želeo trener Partizana da se osvrće na kalkulacije, već mu je bitno samo jedno - da ispuni cilj.

- Ja ne razmišljam o tome da li ćemo biti prvi ili drugi, meni je bitno da ispunimo cilj koji smo postavili kad smo počeli da igramo ove utakmice, a to je da igramo na proleće evropski fudbal. E sad, šta će biti sutra... Bilo bi lepo da mi dobijemo taj meč i da možemo mirnije da igramo poslednje kolo Ali, ja sam siguran da će momci biti koncentrisani i da će dati svoj maksimum, da ćemo pokušati da sve završimo u četvrtak. Oni su svesni svega ovoga - zaključio je Gordan Petrić.

Možda i najveća uzdanica ekipe jeste Fuseni Dijabate, fudbaler koji je otkako je stigao pokazao da je veliko pojačanje. Dijabate takođe nije želeo da ističe nikog u prvi plan, već štaviše, on je rekao da je najvažnije da igraju kao tim.

- Veoma lepo igramo, imamo puno poverenje u naš tim i sada je na nama da budemo koncentrisani i u predstojećem meču, kako bismo ostvarili dobar rezultat povodom prolaska dalje. Nemamo presiju, prvi smo na tabeli, ali tu poziciju treba i da dokažemo - poručio je Diabate.

Video: Petrić posle remija sa Javorom o sudijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jsbsb

    26. oktobar 2022 | 19:49

    Gordan Petrić ispade da ništa nije uradio ako ispadne iz evrope ili prođe dalje... -7 je ostalo od kada je došal i možda je to uspeh, u derbiju se provukli s onim penalom za mir u kući...prve utakmice na klupi dobijene na mišiće, veća sramota je penal u nišu u 97min a igrao se 95min, nego što je zbog dva tri mi utra prekida zbog vara sudija sa 95min pomerio za ta ista dva tri minuta utakmica,koji je pritom iz ivre ne uz pomoć sudija....e sadu fudbalu se sve vrati uvek videćemo dal će se vratiti u humskoj nišlijama....partizan do pauzeima jače utakmice od zvezde.... zvezda bez kiksa na papriu prolazi partizan niš tsc i još jedna utakmica....videćemo šta če biti...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    26. oktobar 2022 | 19:20

    Ај реално, тешко би били други да нисте миљеници судија...од почетка првенства, колико пенала, продужека до 98 мин, пенала 97 мин. (Ниш, ако се не сећате, већ 2 коло, иначе би била и већа разлика)...па свака итакмица која је била 1:0 за вас је нешто сумњиво било(вар, продужетак)...мнооооого бодова сте добили на муфте

  • Mire

    26. oktobar 2022 | 19:33

    Tako je !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA