≫ 

Partizanov tim za revanš sa Nicom: Petrić sa proverenim snagama u "evropsko proleće"

Crno-beli oslabljeni za desnog beka i vezistu, ali glavni protagonisti tima će svakako biti na raspolaganju

  • 15
FK Partizan SASTAV prazan Foto: Telegraf.rs

Samo dva meča su ostala Partizanu u grupnoj fazi Lige konferencije i reklo bi se da je crno-belima sve potaman sa vrha grupe D, ali pod uslovom da predstojeće duele, sutrašnji sa Nicom, te poslednji sa Slovackim u Humskoj, odrade kao i dosadašnje – profesionalno i rezultatski učinkovito. Gostovanje na Azurnoj obali (četvrtak od 18.45 (Arena sport Premium 1, RTS), moglo bi da bude krucijalno po tim Gordana Petrića, jer u nekoj računici bi, pored naravno pobede, i bod bio puna kapa, dovoljan kapital za evropsko proleće.

Lakše je, razme se, reći nego ostvariti, jer timovi sa istoka nikada nisu bili ni dovoljno kvalitetni, niti moćni da prete “zapadnjacima”, no, Petrić je sa svojim timom već oborio tu tezu protiv Kelna, a i pred tim istim francuskim skupocenim timom se muški isprsio u Beogradu (1:1), pa apsolutno imaju pravo na nadu da če podvig ponoviti i u revašu.

Kdrovski, nažalost po stručni štab crno-belih, situacija nije sjajna kao pre nekoliko dana, jer su se posle Petrićeve objave pred Javor da su prvi put svi fudbaleri zdravi i na okupu, iznenada povredila dvojica – Patrik Andrade i Aleksandar Filipović.

Prvopomenuti vezista verovatno ne bi ni počeo utakmicu sa Nicom, jer generalno teško može da isprati taj ritam, a pride i njegovu poziciju pokriva trenutno najbolji igrač Partizana Bibars Natho.

Video: Petrić otkrio da li je pobednički gol bio uigravan: Igrača kao što je Natho teško ćemo naći ubuduće

U slučaju Filipovića je, pak, veliki hendikep, jer se radi o beku defanzivnijih karakteristika na koga bi struka sigurno računala na Azurnoj obali, baš kao što je imao prednost i u prethodnim evropskim iskušenjima. Ipak, na toj poziciji Petrić ima alternativu u liku Marka Živkovića, koji je istina ofanzivniji profil, ali daleko bolji sa loptom u nogama, pa će taj problem nekako biti rešen.

Internacionalni napad

Sve ostalo je manje-više poznato, jer Partizan već polako dobija konture standardnog tima, odnosno prvotimaca sa jasnim opredeljenjima u igri. Iz tog razloga su protiv Javora odmarani Hamidu Traore, ranije su teren napustili i Kristijan Belić, odnosno Kvinsi Menig, iako se to baš i nije pokazalo kao najbolja odluka, jer su crno-beli u završnici ostali bez pobede, verovatno i bez titule šestu godinu zaredom...

No, vratimo se duelu sa Nicom, ako sve bude prema očekivanjima, među stativa će stajati Aleksandar Popović. Poslednju liniju će činiti Marko Živković na desnom beku, Svetozar Marković i Igor Vujačić kao tandem centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Rekosmo već da je Traore odmorio za vikend kako bi sa Belićem bio “osigurač” ispred odbrane protiv Nice, dok se internacionalna četvorka u napadu ne menja i to je ono najbolje u ofanzivnom smislu što Partizan trenutno ima. Dakle, Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig na krilima, Natho kao organizator igre i Rikardo Gomeš kao najistureniji napadač imaju zadatak da crno-belima donesu makar bod.

Podrška sa klupe će svakako biti Andrija Pavlović, Ljubomir Fejsa, pa i mladi Samed Baždar...

FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

Video: Petrić: U nekim situacijama mi se činilo kao da igramo mali fudbal, spore su bile lopte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA