≫ 

Mladog fudbalera Ljubinka (18) ubio grom dok je bio na terenu: Trebinje godinama u suzama

Predviđali su mu veliku fudbalsku karijeru, ali osim toga on je bio talentovan na raznim poljima, uvek nasmejan i veseo

  • 0
FK Leotar Foto: Youtube/Printscreen

Mladi fudbaler Ljubinko Akšam je pre 26 godina stradao od udara groma na stadionu „Leotar“, a film nosi simboličan naziv „Bljesak za vječnu tamu“.

Novinar Nebojša Kolak je istakao da su ovakvi događaji retki, posebno na našim prostorima.

- Ljubiša je bio dete koje je imalo samo 18 godina. Predviđali su mu veliku fudbalsku karijeru, ali osim toga on je bio talentovan na raznim poljima, uvek nasmejan i veseo - priča Kolak.

U Kulturnom centru Trebinje 25. oktobra je premijerno prikazan dokumentarno-igrani film novinara Nebojše Kolaka, koji je posvećen tragično stradalom mladom trebinjskom fudbaleru Ljubinku Akšamu.

Kaže da je odavno želeo da snimi ovaj film, ali da se sve posložilo tek sada, nakon 26 godina.

- Posebna zahvalnost majci i sestri, jer nije lako sesti pred kameru i svega se prisećati. Uvek imam veliku odgovornost prema svim dokumentarnim filmovima koje snimam, a vremenom steknete i određeno iskustvo. Najveći problem mi je predstavljalo to što nema video-snimaka i fotografije su jako loše rezolucije. Zadovoljan sam kako je sve ispalo i jako mi je bitno što će film ostati narednim generacijama da pogledaju šta se sve može desiti na terenu i ne daj Bože da se ikada ponovi - rekao je Nebojša Kolak.

Ljubinka Runjevac rođ. Akšam, sestra tragično stradalog fudbalera kazala je da je jako teško prolaziti kroz sve to, ali da su srećni što Ljubinko nije zaboravljen.

- Sećaju ga se svi njegovi školski drugovi i svi iz FK ‘Leotar’. Za tako malo godina je uspeo ostaviti toliko toga, da majka i ja danas budemo ponosne - dodala je ona.

Video: Grom udario u drvo, pokosio šestoro na golf turniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA