≫ 

U Zvezdi ga pamte kao najveći promašaj, a u Argentini je igrao sa Mesijem: Sada je stao i na gol, pa oduševio

Veoma zanimljiva priča Ernana Barkosa

  • 11

Kroz Crvenu zvezdu su u njenoj istoriji prodefilovali razni stranci, neki su ostavili uspešan trag, dok su neki apsolutno razočarali. U red ovih drugih svrstava se i Ernan Barkos, argentinski napadač koji je posle Zvezde uspeo da dogura i do reprezentacije Argentine, dok je sada uspeo u Peruu da ponovo privuče pažnju.

Barkos je sa 38 godina napustio Mesinu i stigao je u redoveo Alijanc Lime, ekipe koja se takmiči u prvoj ligi Perua. Tamo je na 15 utakmica postigao čak devet golova i podelio je tri asistencije, dok je poslednja njegova utakmcia protiv Ajačuka bila baš posebna.

Naime, prvi golman Alijanc Lime, Anhelo Kampos, zaradio je crveni karton u nadoknadi vremena, pa je na gol stao Ernan Barkos, čovek koji je nešto ranije i postigao gol za svoju ekipu. Barkos je stavio golmanske rukavice i stao je među stative.

Imao je i jednu intervenciju, kada je uspešno otklonio opasnost, dok je ona pređašnja bila dosta urnebesnija, kada se doslovno bacio u prazno. Ipak, sačuvao je mrežu i njegova ekipa je sačuvala tri boda.

Ernan Barkos je tokom svog mandata u Crvenoj zvezdi odigrao 16 utakmica i postigao je samo dva gola, i to oba protiv Banata iz Zrenjanina u tadašnjoj Meridijan Superligi Srbije. Izuzev te utakmice, jednostavno ništa više nije pružio vredno pažnje.

Zbog toga su ga navijači vređali, a i okarakterisali su ga kao jednog od najgorih fudbalera koji su ikad zaigrali na Marakani.

On ih je kasnije razuverio, pošto je u svakoj drugoj ekipi davao golove kao na traci.

Video: Dve lopte na terenu na kraju meča Zvezde i Radničkog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    27. oktobar 2022 | 18:36

    U Zvezdi je poslednjih 10 godina bilo toliko promašaja da mi je napor da se prisetim svakog od njih. Onom Mrkli zapleniti svu imovinu i obeštetiti klub. Toliko je para zbog njega otišlo niz vodu da bi mu trebalo zabraniti da gleda utakmice na televizoru a kamoli da bude Direktor.

  • A

    27. oktobar 2022 | 17:13

    van la para, risairo, dioni, bakajoko, picini, falcineli, falko pesic ...

  • novi trend

    27. oktobar 2022 | 18:27

    zvezda uvodi novi trend koji ce uskoro svi poceti da prate na mestu centarfora igra majstor koji u 42 utakmice pogodi gol 12 puta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA