≫ 

Iza hordi huligana ostala pustoš: Pogledajte kakav su haos u Austriji napravili Fejenordovi ultrasi

Klub iz Roterdama je minule sezone više od deset puta bio kažnjavan od UEFA zbog ispada svojih navijača

  • 1
Vandalizam Fejnord Printskrin: Twitter/kellermeister09

Civilizacijski, Holandija važi za državu od ugleda, ali kada čovek vidi kakav primitivizam seju navijači fudbalskih klubova u ovoj zemlji, zapita se da li je to baš tako. Poslednji slučaj možda ne govori mnogo o Holanđanima kao naciji, ali mnogo toga svedoči o tamošnjim fudbalskim ultrasima, o najgorima među najgorima - ultrasima Fejenorda.

Fanovi kluba iz Roterdama su u četvrtak uveče bodrili svoj tim u Gracu protiv Šturma, svedočili su porazu koji je Holanđane praktično eliminisao iz dalje priče za plasman u narednu fazu, i to im je, valjda, bio povod za huliganski pir koji su sproveli na delu tribine gde su bili smešteni.

Iza sebe su ostavili haos i pustoš: polupane pisoare, pločice, vodokotliće, počupane gelendere i ko zna šta su još uništili huligani u svom rušilačkom pohodu u Gracu.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak potpuno demoliranih prostorija kroz koje su prošli Holanđani, koji je i najbolji prikaz njihovog primitivizma.

Austrijska policija saopštila je da je bilo više nanošenja telesnih povreda, ali i brojnih hapšenja. Navijači iz Roterdama upotrebili su i biber sprej protiv policije, koja je na to reagovala istom merom.

Dok je trajala utakmica došlo je do sukoba navijača dve ekipe, a po završetku susreta navijači Fejenorda počeli su da bacaju razne predmete na policiju.

Fejenord je prethodne sezone više od deset puta kaćnjavan od UEFA zbog ovakvih i sličnih ispada svojih navijača, sećamo se njihovih incidenata i u Beogradu protiv Partizana, i teško je poverovati da posle svega i dalje imaju dozvolu da prate klub na gostovanjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA