≫ 

Partizan i Crvena zvezda se obogatili od Evrope: Evo koliko su večiti zaradili u LE i LK od dosadašnjih mečeva

Ovaj iznos je kod obe ekipe mogao da bude i mnogo veći, međutim, nešto lošije igre na startu sezone su uzele maha u ovom slučaju

  • 10
FK Partizan - FK Crvena zvezda, večiti derbi Foto: MN Press

Crvena zvezda i Partizan su ponovo načinili veliki uspeh za srpski fudbal. Obe ekipe su se domogle grupnih faza u evropskim takmičenjima, crno-beli su na dobrom putu da obezbede i evropsko proleće, dok je ekipi iz Ljutice Bogdana 1a preostao nešto teži zatadak ukoliko želi da igra u Evropi i "kad otopli".

Obe ekipe su se spustile za korak niže od svog početnog. Crvena zvezda je počela kvalifikacije u Ligi šampiona, ali su porazom od Makabija iz Haife morali da zaigraju u Ligi Evrope, dok je Partizan počeo iz Lige Evrope, ali je posle ispadanja od AEK Larnake morao preko Hamruna da dođe do Lige konferencija.

I jedni i drugi su tim porazima naškodili koeficijentu naše lige i zemlje, ali povrh toga, sebi su naškodili finansijski, jer su "svoj džep" uskratili za ogromnu svotu novca. Zvezda je porazom od Makabija ispustila cifru od potencijalnih 30 miliona evra, koja bi mogla čak i dosta više da naraste.

Umesto toga, Zvezda je morala da zaigra u Ligi Evrope, gde se trenutno bori za proleće u tom istom takmičenju, ili u onom za stepen niže - Ligi konferencija. Crveno-beli se mogu pohvaliti i time da su od dosadašnjih rezultata u Evropi zaradili 12.660.000 evra samo od utakmica, dok ta cifra može postati i veća u zavisnosti od njihovog poslednjeg meča u grupi protiv Monaka.

FK Crvena zvezda - FK Trabzonspor Foto: Marko Jovanović

Na drugoj strani Topčiderskog brda je Partizan takođe propustio priliku za "ekstra zaradom", pošto je poprilično bledo započeo sezonu. Nedovoljno dobre pripreme, potom i utakmice protiv AEK-a, gde crno-beli nisu bili ni nalik ovom timu kakav su sad, što je i rezultiralo time da se oproste od Lige Evrope.

Došlo je do promene trenera upravo posle tog poraza, Partizan je onda proigrao i uspeo je da dođe do Lige konferencija preko Hamruna sa Malte.

Novi trener, Gordan Petrić, uneo je potrebnu svežinu ekipi, pa je samim tim i Partizan pokazao da im je zapravo mesto u Evropi. Dve pobede protiv Kelna, potom i remi sa Nicom, kao i hrabra, muška, igra u Francuskoj i uprkos porazu su pokazali da crno-beli pripadaju Evropi.

Ipak, kao i Zvezda i oni imaju da čim da žale u finansijskom smislu, pošto su oni mogli da igraju u Ligi Evrope i da osvoje makar približnu svotu novca kao i crveno-beli, no ipak, Partizan je od dosadašnjih utakmica u Evropi zaradio "tek" - 4.400.000 evra.

Naravno, Partizan pred sobom ima i meč protiv Slovacka u Beogradu gde će, ukoliko pobedi ili uzme bod, uspeti da osigura i proleće u Evropi, a samim tim i novu finansijsku injekciju.

FK Partizan - FK Javor Foto: MN Press

Video: Milojević: Pokazali smo da smo pravi kad je potrebno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    29. oktobar 2022 | 13:10

    Sve je to super prica ali gdje su te pare? Zasto dugovanje ostaje isto ili se cak povecava? Pricam za jedne i druge kod Zvezde cak jos malo gore posto su od Evrope skoro duplo vise zaradili od Partizana

  • TzT

    29. oktobar 2022 | 12:51

    I od karata Zvezda zaradila na svaki partizanov 1€, 8€.

  • ToX

    29. oktobar 2022 | 14:13

    Парице не заврше у клубу никад,а дуговања само расту....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA