Skandalozna odluka u srpskom fudbalu: Klub namestio utakmicu, pa dobio samo uslovnu kaznu

Da stvar bude gora, FSS nije ni konsultovan oko ove odluke

  • 9

Prošlo je tek nešto više od mesec dana otkako je srpska javnost ostala zgrožena zbog dešavanja na meču Polet Ljubić - Borac iz Čačka. Na ovom meču je viđeno dosta spornih situacija, utakmica je otišla i do Niona, dok je sada dobila presudu, koja je u krajnju ruku smešna i nimalo pravedna. Polet je kažnjen uslovno sa oduzimanjem devet bodova i 250.000 dinara, prenosi Sport klub!

Naime, utakmica je odigrana negde krajem septembra, Borac je slavio sa 3:1, ali su sama dešavanja na utakmici ostala krajnje sporna. Polet je poveo sa 1:0, da bi Borac kasnije preokrenuo uz poprilično nejasne intervencije protivničke odbrane.

Meč je dospeo u žižu javnosti u Srbiji, kada je i ostalima postalo jasno o čemu se radi, brzo je reagovao Fudbalski savez Regiona zapadne Srbije, koji na kraju nije ni konsultovao vrh Fudbalskog savez Srbija kako bi doneo odluku, koja je, blago rečeno, smešna.

Polet će zbog ovog meča morati da plati 250.000 dinara, dok će mu se, ukoliko ponovi sličan eksces, oduzeti i devet bodova! Drugim rečima, ovo je samo "žuti karton" zbog svih dešavanja, što znači da je Fudbalski savez Regiona zapadne Srbije za sada oprostio ovu "Čačansku bruku", a ko zna, možda je inspirisao i ostale klubove da načine isto.

A opet, možda i ovakva odluka probudi gorepomenuti, sam vrh, FSS-a, te ih natera da i oni reaguju kako bi pravda izašla na čistac.

Video: Greška golmana Mladosti: Poleteo je na loptu koju nije imao šanse da dohvati, zato je Napredak poveo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    29. oktobar 2022 | 12:06

    Bruka i sramota za fudbal nikad se nećemo promeniti

  • @Kiki

    29. oktobar 2022 | 12:41

    Eeee u f s s sede sve same POŠTENJAČINE. Ako napišem istinu o njima mogu krivično da odgovaram. Kakav fudbal takav f s s.

  • Komsija

    29. oktobar 2022 | 13:07

    Pa nasa liga ima "mocart" kladionicu kao sponzora.Sta ocekujete. Svim klubovima su kladionice sponzori.Raznim sportskim takmicenjima su kladionice sponzori.Pametnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA