≫ 

Francusko Kup putešestvije preko sveta: Dva kluba zbog utakmice moraju da pređu 32.000 kilometara

Bez dileme najduže gostovanje u okviru jednog domaćeg takmičenja

  • 1
Mapa Francuski kup Foto: Telegraf, Wikipedia, Twitter/HiengheneSport

Nekada jaka kolonijalna sila Francuska u nasleđe je svom narodu, i narodima koje je zatekla na prostorima koje je osvajala, ostavila i mogućnost da se jednog dana svo oni jednom negde susretnu i da budu svoji na svome, a da to ne mora biti obavezno tlo države matice.

Malo ko je tada pomislio da će i fudbal biti tačka spajanja između Francuza sa dva kraja sveta, ali i to je realnost koja ide sa ovakvo rasprostranjenom zemljom.

Naime, u okviru francuskog Kupa danas se igraju dve izuzetno interesantne utakmice, jedna na Tahitiju u Francuskoj Polineziji, gde gostuje ekipa iz 4. ranga takmičenja Belfort, koja svoje mečeve igra, naravno, u Francuskoj.

Venus je ime tima koji će ugostiti Belfort, i sreća je njihova što je žreb tako odlučio, pa će četvrtoligaš na preokookeanski put dug oko 16.000 kilometara.

U nezavidnoj poziciji je i klub Hijengene sa Nove Kaledonije, koja takođe pripada Francuskoj, a geografski je bliža Australiji i Novom Zelandu, i bukvalno je na kraju sveta. Odatle će ekspedicija ovog kluba putovati za Francusku, i oni će preći otprilike 16.000 kilometara, da bi odigrali Kup meč sa Sent Kventinom.

Video: Pola terena pokošeno, pola nije, linije se ne vide: Loši uslovi za igru fudbalskoj beton ligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA