"Lalatović voli da igra protiv nas, ne smemo ući u njegovu priču": Petrić ukazao na moguć problem protiv Niša

Meč je na programu u nedelju, 30. oktobra s početkom od 19 časova

  • 1
Fudbal LIga Konferencija Nica Partizan Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Partizana pred sobom imaju 17. kolo Superlige Srbije, veoma nezgodan meč na svom terenu protiv Radničkog iz Niša, koji je pre samo sedam dana propisno namučio Crvenu zvezdu i poklekao tek u mrtvoj nadoknadi drugog poluvremena.

Mogao je Radnički iz Niša tada doći i do boda, ali je gol Aleksandra Pešića došao u 97. minutu, kada je praktično sve bilo gotovo. Zbog tog remija, ali i činjenice da je Partizan na sličan način ispustio bodove protiv Javora, ni crno-beli, ni Meraklije nemaju baš prostora za nove ispuštene bodove.

Petrić i Partizan iza sebe imaju i veoma tešku utakmicu u Evropi, gde su u okviru Lige konferencija igrali protiv Nice, od koje su i poraženi sa 2:1, čime su svoju vizu za evropsko proleće prolongirali za još jednu nedelju. Takođe, Petrić je imao štošta da kaže i o svom najvećem rivalu, ekipi Crvene zvezde.

- Sutra nas čeka jedna zanimljiva utakmica iz prostog razlog jer Radnički Niš totalno drugačije igra od ekipa s kojima smo do sad igrali. Možda kao Lučani, igraju čovek na čoveka, biće zanimljivo igrati protiv tog sistema. Juče smo sleteli u jutarnjim časovima, danas ću da vidim igrače, da vidim jesu li se odmorili, da li ima povređenih, pa ćemo na osnovu treninga odlučiti se za sastav. Ono što je sigurno jeste da Partizan mora da izađe u najjačem mogućem sastavu i ne da pokuša da uzme, nego da uzme tri boda - istakao je Petrić, koji se dotakao i trenerskog takmaca, Nenada Lalatovića.

- Lalatović je trener koji voli da igra protiv Partizana, u prošlosti je imao i uspeha imao je i na našem stadionu. Dobijao je utakmice. Ne treba da se mi opterećujemo Lalatovićem i Radničkim, igraj uspecifično, igraju čovek na čoveka. Ono što moraju moji igrači da razumeju jeste da ne uđu nervozu, da ne treba da se neka situacija na terenu pretvori u nešto drugo, nego da gledaju svoj posao i da pokušaju da sutra dobiju tu utakmicu na najlakši mogući način.

- Čitam da imaju kartone, kadrovske probleme, povrede. To je klasična priča pred svaku utakmicu, mi ne treba da se skoncetrišemo na to, nego da se koncentrišemo da pokušamo da završimo utakmicu na najlakši mogući način - rekao je Gordan Petrić.

Nenad Lalatović Foto: Marko Jovanović

Partizan iza sebe ima veoma težak, naporan period, za koji je Petrić istakao i da je očekivan, da su on i njegovi stručni štab znali da će do ovog zamora doći.

- Pa iz nekog iskustva i ovo što smo pričali mi međusobno u stručnom štabu naravno sa kondicionim trenerima, mi smo negde pretpostavili da će doći do zamora protiv Čukaričkog i tu se desilo. Odigrali smo dobro, ali je bio pad protiv Napretk,a protiv Javora, št ose tiče energije i trčanja. Odigrali smo dobro, trebalo je da vodimo mnogo više od onoga što je bilo. Šta da se radi, moramo izdržati još pet utakmica do 13. a moramo da budemo pametni i da iskoristimo ovu pauzu i da na proleće budemo bolji što se tiče fizčke spreme. Biće i manje utakmica u tom programu, sutra će izaći najbolji mogući sastav i da pokušamo da završimo s ovim.

Osvrnuo se trener Partizana i na prethodna dva rezultatska neuspeha protiv Nice i Javora, gde je pretrpeo poraz i remi.

- Pa protiv Javora sam već rekao da na rezultatu 3:1 šta god da se dešavalo na terenu, ekipa kao što je Partizan ima kvalitet da završi to do kraja. Da budu malo u nekim situacijama malo više na nekom profesionalnom nivou da ne bude sebičnosti. Kad dođe rezultat, kad se završava utakmcia ne srljamo, pošto smo mi napadačka ekipa treba da se postavimo iza lopte.

- Da smo to uradili ne bismo primili onaj treći gol. Da smo to uradili ne bi primili onaj treći gol. Protiv Nice i to sam rekao, mnogo tehničkih stvari smo loše uradili, tehničke stvari se svode na čist pas ono što sam ja mogao da izborjim je bilo oko 30 lopti koje smo dali u aut ili protivniku u noge. Ekipa Nice nas nije pritiskala onoliko koliko može u tim izgubljenim loptama. Problem je ono što smo izgubili, ali to sve dolazi od te neke svežine i tog umora koji vlada u ekipi.

Nikola Štulić, FK Crvena zvezda, FK Radnički Niš Foto: MN Press

Trener Partizana je pred naredni meč ukazao i na moguću opasnost od bivšeg napadača Partizana, Nikole Štulića, koji je i među najboljim strelcima Superlige, a koji u poslednje vreme igra izuzetno dobro. Dok se još jednom osvrnuo i na samog trenera, Nenada Lalatovića, kog isuviše dobro poznaje.

- On je talentovan igrač, pokazao je dok je girao u Partizanu, svi koji igraju u našoj ligi i koji su špicevi. Moramo obratiti pažnju, nije samo tu Štulić taj koji može da napravi problem, tu je čitava ekipa i moramo biti mudri i pametni da završimo tu utakmicu kako treba.  Ja Lalatovića znam i privatno, on je specifičan u neku ruku, on je takav i da ispoštuje što je on takav. Nema takvih trenera u Evropi, možda ih ima, ali ja ih ne poznajem. Biće zanimljiva utakmica, on se da nekad možda više od svih u tom bitisanju pored klupe. Bitno je da ne uđemo u tu njegovu priču, nego da pazimo guramo tu našu priču.

Video: Petrić otkrio da li je pobednički gol bio uigravan: Igrača kao što je Natho teško ćemo naći ubuduće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    29. oktobar 2022 | 17:19

    Da vidimo sada kako će da igra i "gine" kapiten Pejović...ipak igra protiv svog kluba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA