≫ 

Bajernova šestica u Bundesligi: Bavarci su ponovo na čelu tabele, ali Union sutra ponovo može da ih "skine"

Majnc se proveo kao "bos po trnju"

  • 0
Liga šampiona FK FC Viktorija Plzen and Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna su strah i trepet za sve timove u Bundesligi, pogotovo kada igraju pred domaćim navijačima. Ovog popodneva je to mogao to na svojoj koži da oseti Majnc, koji je imao sreće da ne izvuče Loto sedmicu, već je sve ostalo na "svega" šest primljenih golova - 6:2 (3:1).

Identičnim rezultatom završena su oba poluvremena tokom kojih su golove za Bajern redom postizali Gnabri u 5. minutu, Musiala u 28. minutu, Mane u 43. minutu i to nakon promašenog penala, Gorecka u 58. minutu, Tel u 79. minutu i Čupo-Motang u 86. minutu. Na drugoj strani smo videli golove Vidmera u 45+4. minutu i Ingvartsena u 82. minutu, naravno nedovoljne za bilo šta.

Bajern je ovom pobedom ponovo izbio na prvo mesto na tabeli, a tu će se i zadržati samo ako Union Berlin sutra ne bude pobedio na domaćem terenu protiv Borusije Menhengladbah. Momci sa stadiona "An Der Alten Fersteraj", odnosno "Kod starog šumara" su u promenljivoj formi, pa Bavarci vrlo lako ponovo mogu da slave primat.

Lajpcig je u jednom od zanimljivijih mečeva kola slavio na domaćem terenu protiv Bajer Leverkuzena (2:0), a Štutgart je izašao iz zone ispadanja nakon trijumfa nad Augsburgom (2:1).

Još jedan neprijatan poraz doživeo je Bohum, koji je nakon šokantnog trijumfa protiv Union Berlina prošlog vikenda ovog primio čak četiri gola od Volfsburga u gostima.

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Petak

Verder Bremen - Herta 1:0 (0:0)

Subota

Bajern - Majnc 6:2 (3:1)

RB Lajpcig - Bajer Leverkuzen 2:0 (1:0)

Štutgart - Augsburg 2:1 (1:1)

Volfsburg - Bohum 4:0 (2:0)

Ajntraht Frankfurt - Borusija Dortmund 1:2 (1:1)

Nedelja

Union Berlin - Borusija Menhengladbah (15.30)

Šalke - Frajburg (17.30)

Keln - Hofenhajm (19.30)

Standings provided by Sofascore

Video: Umalo tuča na meču u Ivanjici: Igrači se zaleteli jedni na druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA