Bruka Čelsija na jugu Engleske: Dva autogola za poluvreme i težak poraz, Njukasl leti ka Ligi šampiona!

Totenhem posle magičnog preokreta slavio protiv Bornmuta golom u nadoknadi vremena

  • 1
Premijer liga Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Brajtona ostvarili su najveću pobedu u popodnevnom programu u Premijer ligi, pošto su pred svojim navijačima u svakom smislu te reči uništili Čelsi, koji je ispisao i jedan negativan rekord ovog takmičenja od kako ono postoji - 4:1 (3:0).

Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da bodovi ostaju na jugu Engleske. Još u 5. minutu je Leandro Trosar postigao gol za vođstvo domaćeg tima, da bi posle toga, potpuno bizarno usledila dva vezana autogola Čelsija. Prvo je loptu u svoju mrežu smesto Loftus-Čik u 14. minutu, a Trevor Šaloba je to učinio u 42. minutu.

To je ujedno prvi put od se Premijer liga igra da je jedna ekipa postigla dva autogola u prvom poluvremenu, pa Čelsiju ovaj podatak nikako ne ide na čast.

U nastavku je dobri Kai Haverc postigao gol kojim je uneo nadu Čelsiju u 48. minutu, ali je sve srušeno u nadoknadi vremena kada je Paskal Gros dokrajčio "mršave" Plavce, kojima je ovo bio treći meč bez pobede, čime su skliznuli na peto mesto na tabeli.

Premijer liga Foto: Tanjug / AP

Sa druge strane, Svrake nastavljaju da lete. I ne samo to, lete jako visoko, pošto su danas na svom terenu razvalili Aston Vilu, postigavši četiri gola i pokazvši svu lepotu fudbala - 4:0 (1:0).

Može se reći da je goste uzdrmao izlazak Emilijana Martineza zbog teške povrede iz 35. minuta zbog čega je prvi deo meča bio produžen za čak 10 minuta, pa je u nadoknadi vremena Njukasl došao do vođstva preko Kaluma Vilsona sa penala u 45+6. minutu.

Isti fudbaler je duplirao prednost u 56. minutu na dodavanje Kirana Tripijea, a Žoelinton je razrešio svaku dilemu samo tri minuta kasnije. Ali to nije bio kraj, pošto je Migel Almiron dodao još jedan pogodak na konto Njukasla u 67. minutu utakmice.

Premijer liga Foto: Tanjug / AP

Totenhem je trenirao živce svojih navijača na gostovanju Bornmutu, ali je nekim čudom ipak došao do tri boda. Gubili su Pevci sa dva gola, ali su odigrali skoro perfektnih poslednjih 30 minuta i slavili, kladioničarskim rečnikom gledano "iz keca u dvojku" - 2:3 (1:0).

U preostala dva meča viđen je remi između Brentforda i Vulverhemptona (1:1) uz isključenje Dijega Košte za goste duboko u nadoknadi vremena zbog nesportskog ponašanja, kao i minimalna pobeda Palasa protiv Sautemptona (1:0) za koje je jedini gol postigao Eduar.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Subota

Lester - Mančester siti 0:1 (0:0)

Bornmut - Totenhem 2:3 (1:0)

Brentford - Vuvlerhempton 1:1 (0:0)

Brajton - Čelsi 4:1 (3:0)

Kristal Palas - Sautempton 1:0 (1:0)

Njukasl - Aston Vila 4:0 (1:0)

Fulam - Everton (18.30)

Liverpul - Lids (20.45)

Nedelja

Arsenal - Notingem Forest (15.00)

Mančester junajted - Vest Hem (17.15)

Standings provided by Sofascore

Video: Umalo tuča na meču u Ivanjici: Igrači se zaleteli jedni na druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    29. oktobar 2022 | 18:35

    Čuj bruka, pa taj tim što ih odrao vredi par stotina miliona.Pa Zvezda ili Partizan kada igra sa Čelzijem gaji nade i ide na pobedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA