≫ 

Živa istina: Dalas bolje igrao bez Dončića, Slovenac ušao i sve upropastio, promašio i šut za pobedu

U momentu dok je bio na klupi Teksašani vodili 15 razlike, čim se vratio razlika je počela da se topi, na kraju je Dalas izgubio meč u produžecima

  • 5
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Utakmica za zaborav, ali i za nauk, je iza Dalasa i lidera ekipe Luke Dončića koji je uprkos tripl-dabl učinku (31p, 16sk i 10as), verovali ili ne, bio i krivac za poraz koji je stigao u produžecima.

Upravo je Dončić preuzeo odgovornost u poslednjih desetak sekundi kada je mogao da reši pitanje pobednika, međutim Dort mu se kao flaster prilepio u povoju te akcije, odradio posao i kada je Luka dobio loptu, te sprečio Slovenca da se proslavi.

Ipak, promašaj za pobedu nije ono što se najviše zamera Luki, i što sam sebi zamera, već njegov sav dotadašnji učinak iako je, rekosmo, to bila još jedna vrlo raznovrsna "ol-raund" partija fenomenalnog košarkaša.

Zanimljiv je podatak da je Dalas imao 15 poena prednosti u momentima kada je Luka bio na klupi, a ta razlika počela je da se topi kada je Slovenac bio na terenu, na kraju se i potpuno istopila. O partiji najboljeg igrača Teksašana dovoljno govori i činjenica da je napravio najgori +/- indeks koji, u poenima, meri uticaj tog igrača na igru ekipe.

Lukin indeks je bio -25 protiv Tandera.

Tome je nesumnjivo doprineo i vrlo loš šuterski dan, pošto je gro poena dao sa linije penala gde je imao 15/19 učinak, ali je totalno podobacio sa ostalih pozicija - 0/6 je imao za tri, a 8/23 iz igre.

Na kraju je samo mogao da konstatuje svoju krivicu i odgovornost u porazu.

- Ovo ja preuzimam, nisam vodio tim. Nisam pogađao. Nisam radio to što je trebalo da radim da pobedimo - rekao je posle meča Luka.

Dalas posle pet utakmica ima već tri poraza.

Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA