Rikardo Gomeš: "To je velika sramota za ligu i zemlju kao što je Srbija, pogledajte šta se dešava na mečevima"

Dodao je i da mu je najveća želja osvajanje titule sa crno-belima

  • 16
Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Napadač Partizana Rikardo Gomeš bio je gost podkasta crno-belih u kom je govorio o aktuelnoj sezoni u kojoj je srpski vicešampion veoma blizu novog evropskog proleća.

Tom prilikom je "otvorio dušu" i dotakao se i suđenja koje, kako sam kaže, nije na zadovoljavajućem nivou kada je u pitanju Superliga.

- Želimo da pokažemo ljudima u Srbiji kako igramo u Ligi konferencije, ozbiljnoj ligi sa ozbiljnim ljudima. Tamo se ne dešavaju stvari koje se dešavaju u domaćem prvenstvu. Čak i sada protiv Nice, okej, sudija je napravio grešku ali njegova prva odluka je bila da svira penal. Naravno, kada je video da je pomoćnik podigao zastavicu uvažio je odluku i dosudio ofsajd. Ali tamo nema VAR, dok u domaćem prvenstvu ima – započeo je najbolji golgeter u istoriji Partizana u evropskim utakmicama:

- To je velika sramota za domaću ligu, ne želim da zvuči kao opravdanje, protiv Javora nismo igrali dobro i ja to priznajem, ali ne možeš da sviraš penal na takav način i da nećeš uopšte da pogledaš VAR! Pogledaj, pa ako proceniš da je penal sviraj, nije nikakav problem. Potom i faul nad Vujketom, ista situacija, protivnički igrač uopšte ne gleda loptu, drži ga sa obe ruke. Ludilo, zaista ludilo, i takav odnos stvarno traje predugo… Lako je reći sa strane Partizan je izgubio ili odigrao nerešeno ali pogledajte samo šta se dešava na utakmicama. To treba da se sredi, da se suđenje digne na viši nivo, jer kao što rekoh, sramota je za zemlju kao što je Srbija da se dešavaju takve stvari.

Za kraj, istakao je i sledeće:

- Najveća želja dok sam u Partizanu mi je da osvojimo titulu. Nikakva Liga konferencije, pa ni Liga šampiona ne može to da nadoknadi. Najveći san je osvajanje domaćeg prvenstva i mi ćemo davati sve od sebe dok to i ne ostvarimo – zaključio je najbolji strelac crno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    31. oktobar 2022 | 12:38

    Не, него није задовољавајуће за Партизан! Замислите, прође меч без пенала у 97. минуту или нема задовољавајућег продужетка, па и тај ВАР никако на њихову страну! Срамота, брате, срамота!

  • Milos

    31. oktobar 2022 | 13:14

    Riki za titulu moras na komandi da skrenes levo tu su titule lige sampiona i kupovi.

  • TzT

    31. oktobar 2022 | 13:42

    Zato u Nisu nepostojeci penali za jsd-ovce, pa protiv Javora cist penal za Javor se ne svira.To se cuti?Nema vecih lazova i licemera od jsd-ovaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA