Murinjo ređa samo "specijalne" pobede: Matić asistent i heroj, Ejbraham načinio promašaj sezone

Kakva utakmica!

  • 2
Nemanja Matić, FK Roma Printskrin: Twitter / _TheNextWave

Fudbaleri Rome su uspeli da načine veoma tešku pobedu u 12. kolu Serije A, gde su bili bolji od ekipe Helas Verone sa 3:1, i to postigavši gol za vođstvo tek u 88. minutu na asistenciju Nemanje Matića, koji je sa klupe ušao tek u drugom poluvremenu.

Roma je na ovaj način uspela da upiše veoma bitnu pobedu pred naredno kolo u Ligi Evrope protiv Ludogoreca, ali i pred idući meč u prvenstvu koji se igra protiv Lacija.

Žoze Murinjo je dosta imao sreće u ovoj utakmici. Helas Verona je povela veoma rano, sredinom prvog poluvremena, igrao se 27. minut kada je Davidovic postigao gol na asistenciju Faraoniju, da bi isti igrač samo devet minuta kasnije dobio i crveni karton.

Nikolo Zaniolo je poravnao u 45. minutu i tako pružio svojoj ekipi nadu za pobedu. Tokom prvog poluvremena je viđen i ogroman promašaj Temija Ejbraham, engleski reprezentativac se propisno obrukao, dobio je pravovremenu loptu, obišao je golmana, a onda je pogodio stativu.

Međutim, pravu stvar je povukao Žoze Murinjo u 66. minutu utakmice. Na teren je poslao Nemanju Matića, a srpski reprezentativac mu se odužio na besprekoran način. Igrao se 88. minut susreta, Matić je dobio loptu na levom boku, nameštao se na centaršut, ali je u poslednjem trenutku promenio odluku i krenuo u prodor.

Sjajnim driblingom je izbacio svog čuvara, ostao je sam i poslao je loptu na "kapicu" šesnaesterca, gde je sam ostao Kristijan Volpato, koji je udario po lopti, a ona je nekako ušla u malu mrežu gola za opšte slavlje igrača i navijača Rome.

Nije Roma tu stala iako je bio 88. minut, već je Stefan El Šaravi uspeo da postigne gol i u nadoknadi vremena za konačnih 3:1.

Video: Nemanja Matić trenira po paklenoj vrućini u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA