≫ 

Kakvo ludilo u Ligi šampiona: Ajntraht i Totenhem posle velikih preokreta idu dalje, Tadić asistent za Ajaks!

Neverovatno veče u elitnom takmičenju, Kolašinac je tragičar

  • 1
Liga šampiona Foto: Tanjug - AP

Ludo veče u Ligi šampiona! Grupa D bila je objektivno najzanimljivija pred početak današnjeg dana i u potpunosti je opravdala očekivanja. Smenjivali su se Totenhem, Ajntraht, Marselj i Sporting na prva dva mesta. Svako je u nekom momentu imao rezultate koji ih vode dalje i bilo je neizvesno sve do samog kraja.

Ali na kraju - Totenhem ide dalje kao prvi, Ajntraht kao drugi, a Sporting će u Ligu Evrope! Sve je "zakuvano" u drugom poluvremenu, u kojem su Nemci uspeli da dođu do preokreta protiv Sportinga (1:2), dok je Totenhem poravnao na Velodromu protiv Marselja, a u nadoknadi je stigao i do trijumfa (1:2).

Sporting je poveo preko Artura Gomesa u 39. minutu i delovalo je da ima sve pod kontrolom sve do 62. minuta kada je dopustio nespretan penal, koji je bez ikakvih problema realizovao Kamada.

Samo deset minuta kasnije, novi šok za sve prisutne na stadionu "Hoze Alvalade", pošto je Kolo Muani sjajno pobegao odbrani domaćeg tima posle dodavanja Knaufa za konačan rezultat utakmice.

Olimpik je verovatno tragičar večeri. Mogao je Kolašinac da bude heroj domaćih, ali je u 88. minutu promašio nemoguće sa tri metra glavom. Prethodno je domaći tim bio u prednosti zbog gola Embembe iz drugog minuta nadoknade, dok je Lengle doneo izjednačenje u 54. minutu nakon sjajnog centaršuta Perišića. Na kraju je sve bilo potpuno tragično za domaće, jer je Totenhem u nadoknadi preko Hojbjerga postigao gol iz kontre.

Standings provided by Sofascore

Grupa u kojoj je sve bilo koliko toliko jasno je Grupa A u kojoj je bilo potrebno da Liverpul dobije Napoli sa četiri gola razlike, baš kao što je to morao da učini Rendžers kako bi došlo do pomeranja.

Međutim, to se nije desilo. Ajaks je bez većih problema dobio Škote na "Ajbroksu" (1:3) u utakmici u kojoj su pojedini navijači domaćeg tima počeli da napuštaju stadion još tokom prvog poluvremena.

Za to su bili najzaslužniji Berghuis i Kudus. Prvi je već u 4. minutu šokirao škotski klub, a drugi je na isteku pola časa igre duplirao vođstvo tima za koji nastupa i naš Dušan Tadić, kojem je tada malo nedostajalo da bude asistent, ali je drugi pogodak Kudusa iz 56. minuta poništen zbog ofsajd pozicije.

Rendžers je preko Tavernijea stigao do gola tri minuta pred kraj sa bele tačke, da bi sjajni Konseisao u nadoknadi vremena iskoristio pas Tadića i postavio konačni rezultat u Škotskoj.

Možda i ubedljivo utakmica sa najmanje dešavanja viđena je na Enfildu, između Liverpula i Napolija, gde smo na kraju ipak videli dva pogotka (2:0). VAR je imao udela u tome, jer je zbog ofsajda od nekoliko milimetara u 53. minutu poništio pogodak Ostigarda. Prekid da bi se pregledala ova situacija trajao je skoro tri minuta.

Ipak, gol je na kraju stigao na drugoj strani terena. Igrao se 86. minut kada je Liverpul izvršio opsadu, prvo je Darvin Nunjez šutirao sjajno, a golman je sklonio loptu sa gol-linije, koju je unutra ugurao Mohamed Salah. U nadoknadi je i Nunjez uspeo da se upiše u strelce, i to čak u osmom minutu nadoknade.

Standings provided by Sofascore

I u Grupi C je već sve unapred bilo jasno. Znalo se da će Bajern ići dalje sa prvog mesta, Inter sa drugog u nokaut fazu, a da će Barselona morati da ode u Ligu Evrope. Samim tim, i rezultati su bili očekivani - videli smo trijumfe Bavaraca i Katalonaca.

Barselona je odigrala najinteresantniji meč večeri, barem kada su golovi u pitanju, pošto je na "Dusan Areni" u Plzenju slavila protiv Viktorije - 2:4 (0:2).

Posle prvog poluvremena gde je sve išlo kao poručeno za goste posle pogodaka Alonsa u 6. minutu i Toresa u 44. minutu, usledili su manji potresi u nastavku kada je Hori sa bele tačke u 51. minutu prvo smanjio prednost Barse.

Ipak, Tores je ponovo uspeo da vrati goste u vođstvo samo tri minuta kasnije, pre nego što je Hori ponovo raspalio atmosferu u Plzenju u 63. minutu. Međutim, nisu mogli Česi do iznenađenja, pošto je Tore uspeo da postigne gol i da se istovremeno povredi u 75. minutu, ujedno postavivši konačan rezultat.

Bajern je na "Alijanc Areni" uspeo da pobedi Inter u meču u kojem će gosti imati dosta prigovora na suđenje, što zbog minimalnih ofsajda, što zbog nedosuđenih penala i poništenih golova. Ipak, Italijanima su presudili Pavar u 32. minutu i Čupo-Motang u 72. minutu, pa Bavarci besprekorni idu dalje.

Standings provided by Sofascore

KONAČNI REZULTATI UTAKMICA

Bajern - Inter 2:0 (1:0)

/Pavar 32', Čupo-Motang 74'/

Liverpul - Napoli 2:0 (0:0)

/Salah 86', Nunjez 90+8'/

Marselj - Totenhem 1:2 (1:0)

/Embemba 45+1' - Lengle 53', Hojbjerg 90+5'/

Rendžers - Ajaks 1:3 (0:2)

/Tavernije 87p - Berghuis 4', Kudus 29', Konseisao 89'/

Sporting - Ajntraht Frankfurt 1:2 (1:0)

/Artur Gomeš 40' - Kamada 61p', Kolo Muani 73'/

Viktorija Plzenj - Barselona 2:4 (0:2)

/Hori 51p, 61' - Alonso 6', Tores 45', 54', Tore 75'/

TOK UTAKMICA

90+5. minut: Igra se još na Velodromu... Gol za Totenhem! Ide Totenhem dalje posle preokreta sa prvog mesta.

90+8. minut: Neverovatno, gol u osmom minutu u nadoknadi vremena. Darvin Nunjez postiže pogodak za Liverpul.

90. minut: Gotove su utakmice Bajern - Inter (2:0), Rendžers - Ajaks (1:3), Viktorija Plzenj (2:4).

88. minut: Kakav promašaj Kolašinca, tragedija na Veldoromu, Tudor neće spavati noćas... Sa tri metra nije glavom ubacio loptu u mrežu. Svi su neverici.

89. minut: GOL! Dušan Tadić asistent! Konseisao je potom sjajno iskoristio pas Srbina i smestio loptu u mrežu i rešio meč protiv Rendžersa.

87. minut: GOL! Evo malo je više interesantno i na "Ajbroksu" gde Tavernije sa bele tačke smanjuje razliku protiv Ajaksa.

86. minut: GOL! Više nema utakmice bez gola. Mohamed Salah nekako je ugurao loptu u mrežu, prethodno je Nunjez umalo prebacio, ali je golman odbranio u poslednjem momentu.

80. minut: Uglavnom smo trenutno oko 80. minuta na utakmicama Lige šampiona ove večeri. Najkasnije se nastavilo na Velodromu, gde je tek 77. minut, dok je u Plzenju već 85.

74. minut: GOL! Različita je minutaža na utakmicama, a Čupo-Motang donosi 2:0 Bajernu i faktički rešava meč sa Interom posle odličnog dodavanja Dejvisa.

73. minut: GOL! Potpuni preokret u Portugalu gde Kolo Muani donosi prednost Ajntrahtu, nisu uspeli da ga zaustave odbrambeni igrači Sportinga i sada se potpuno menja situacija u Grupi D. Ajntraht je sada prvi, a Totenhem drugi!

75. minut: GOL! Pršti u Češkoj, gde Barsa uspeva da povrati +2 u odnosu na Plzenj. Strelac je Tore, koji iz kontre stiže do gola, a izgleda da se i povredio u ovoj situaciji.

65. minut: Još jedan poništen gol. Totenhem je zatresao mrežu preko Harija Kejna, ali opravdano je dosuđen ofsajd.

63. minut: Poništen gol Bajerna zbog opravdanog ofsajda u kojem se našao Čupo-Motang.

61. minut: GOL! Lagan je Kamada, bez problema postiže gol sa bele tačke i sada je opet ludilo u Grupi D. I dalje Totenhem i Sporting na prva dva mesta, ali živi nada Nemaca.

61. minut: Penal za Ajntraht, definitivno potvrđen posle pregleda u VAR sobi.

61. minut: GOL! Pršti u Plzenju, Viktorija je ponovo na samo golu zaostatka protiv Barselone! Opet je Hori strelac posle centaršuta.

53. minut: GOL! Evo Totenhema! Muk je na Velodromu, nerešeno je! Odličan centaršut Perišića, Lengle glavom uspeva da skrene loptu u mrežu. 

57. minut: Neverovatno. Tri minuta je trajao prekid na Enfildu da bi na kraju gol bio poništen. Ofsajd je bio milimetarski.

56. minut: Ništa od gola za Ajaks... Tadić je pokrenuo akciju, dodao je loptu napred u pravom trenutku, ali je bio minimalni ofsajd pre nego što je Kudus poslao loptu u mrežu.

54. minut: Leo Ostigard je ubacio loptu u mrežu na Enfildu, ali VAR proverava da li je u pitanju ofsajd... Dugo ovo traje.

54. minut: GOL! Sada golovi padaju na sve strane, Barselona je uspela brzo da povrati svoju prednost od dva gola. Feran Tores je ponovo strelac na asistenciju Rafinje.

51. minut: GOL! Da, Viktorija uspeva da smanji na gol zaostatka protiv Barse, Hori je precizan sa bele tačke.

49. minut: VAR soba opet na delu u Plzenju, gleda se da li će biti penal za domaće, čini se da će to biti konačna odluka. I hoće.

47. minut: Inter je zatresao mrežu protiv Bajerna, ali nema gola. Ofsajd je... Neće Inter večeras sa sudijskim odlukama.

46. minut: Počela su druga poluvremena na uglavnom svim utakmicama.

POLUVREME: Gotovo je poluvreme na svim utakmicama. U Grupi D, gde je najzanimljivije, sada je prvi Sporting, drugi je Marselj, treći Totenhem, a četvrti Ajntraht. Biće tu još tumbanja do kraja, bez sumnje!

45+1. minut: GOL! Vodi Olimpik Marselj, slavi Igor Tudor, slavi Velodrom! Embemba donosi vođstvo domaćem timu. Odličan centaršut Harita sa desne strane, on je glavom odlično odradio trzaj i spakovao loptu u mrežu.

45. minut: GOL! Feran Tores je zatresao mrežu za Barsu. Krenula je akcija po sredini, lepo je vraćena lopta potom sa boka na peterac, a tu je bio Tores da je "spakuje" u mrežu.

44. minut: VAR će da radi na "Dosan Areni". Sudija je podigao ofsajd zastavicu posle gola Barselone...

40. minut: Situacija je u Grupi D sada takva da je Sporting prvi sa 10 bodova, drugi je Totenhem sa devet, a Ajntraht bi išao u Ligu Evrope sa sedam bodova koliko ima i Marselj, ali uz gori međusobni skor.

39. minut: GOL! Artur Gomeš donosi prednost Sportingu protiv Ajntrahta iz Frankfurta. Lepo je lopta sa desne strane došla do Artura Gomeša, mogao je možda tu da interveniše Kevin Trap da glavom nije igrao jedan od njegovih defanzivaca, ali ovako je sada gostujući tim u teškoj poziciji.

39. minut: Bila je to još jedna šansa za Viktoriju iz Plzenja, ali je na kraju dosuđen ofsajd, opravdano. Ipak je to meč sa ubedljivo najviše prilika u ovom prvom poluvremenu.

33. minut: Imao je Marselj sada opasan napad. Veretu je primio odbijenu loptu i gađao desnu stranu gola, ali je i ovo uspeo da zaustavi Ugo Loris.

32. minut: GOL! Pavar posle kornera koristi činjenicu da se okliznuo Lautaro i postiže gol za domaći tim.

29. minut: Istovremeno, Son mora da završi meč, neće moći da se vrati na teren, a umesto njega će na teren ući Bisuma.

29. minut: GOL! Evo konačno gola! Kudus duplira prednost Ajaksa, što će reći da će holandski tim definitivno otići u Ligu Evrope. Neki navijači već odlaze sa "Ajbroksa" potpuno nezadovoljni onim što vide.

27. minut: Opet Inter propušta veliku priliku. Gosens je lepo utrčao u prostor, pokušao da proigra Lautara na drugoj stativi, ali ovaj nije stigao loptu i šansa odlazi u nepovrat.

25. minut: Na istoj utakmici se povredio Son, koji je ostao da leži na travi. Bio bi veliki hendikep da ne može da nastavi ovaj meč. Izgleda da je u pitanju blaži potres mozga, u pratnji napušta teren.

22. minut: Aleksis Sančez je mogao da donese prednost Marselju. Šutirao je u levu stranu, ali je taj udarac odbranio Aleksis Sančez.

21. minut: Velika šansa za Viktoriju Plzenj da dođe do izjednačenja protiv Barselone. Tomaš Čori je glavom gađao posle jednog centaršuta, ali je lopta pogodila prečku.

19. minut: Težak sudar Mazrauija i Gosensa u Minhenu, zbog čega su obojica završila na travi i moraće da im bude ukazana lekarska pomoć.

16. minut: Marselj inače ima terensku kontrolu protiv Totenhema i posed lopte od čak 72% u prvih 15 minuta. Ako vidimo dva remija u Grupi D, dalje će proći Totenhem i Sporting, Ajntraht bi otišao u Ligu Evrope, a Marselj ispao.

11. minut: Marselj je primoran da u ranoj fazi utakmice menja u odbrani. Baili ne može da nastavi utakmicu, zameniće ga Gigo.

10. minut: VAR se gleda u Minhenu. Sadio Mane je, deluje, igru rukom u kaznenom prostoru. Ali sudija Ivan Kružilak iz Slovačke neće dodeliti kazneni udarac za goste.

6. minut: GOL! I Barselona stiže do ranog vođstva u Češkoj. Viktorija Plzenj je baš rano poklekla, kao da juri negativan rekord Lige šampiona. Alonso je ugurao loptu u mrežu posle šuta Ansua Fatija koji je inicijalno odbranjen.

4. minut: GOL! Prvi gol večeras pada u Škotskoj! Ajaks skoro pa da potvrđuje svoj plasman u Ligu Evrope. Berghuis na asistenciju Kudusa plasira loptu u mrežu.

1. minut: Počele su sve utakmice večerašnjeg programa.

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Ishod jedino nije poznat u Grupi D u kojoj se nalaze Totenhem, Sporting, Ajntraht iz Frankfurta i Olimpik iz Marselja. Tamo je situacija takva da engleski tim ima osam bodova na prvom mestu, Sporting je drugi sa sedam, koliko ima i nemački tim na trećoj poziciji, dok je Marselj u najnepovoljnijoj poziciji sa šest bodova.

U ostalim grupama je situacija daleko jasnija. Napoli i Liverpul će se direktno sukobiti za prvo mesto u Grupi A, gde će Redsima biti potreban trijumf od barem tri gola razlike, a isto tako će Rendžers tražiti trijumf od čak četiri gola razlike u nemogućoj misiji protiv Ajaksa za koji će od starta igrati Dušan Tadić.

U Grupi C se ništa ne može promeniti, pošto je Bajern sigurno prvi, Inter drugi, a Barselona treća, dok je Viktorija Plzenj već napustila takmičenje.

STARTNE POSTAVE

Bajern - Inter

Bajern: Ulrajh - Mazraui, Pavar, Upamekano, Stanišić - Kimih, Sabicer - Koman, Gravenberš, Mane - Čupo-Moting

Inter: Onana - Aćerbi, de Fraj, Darmijan - Gosens, Galjardini, Aslani, Barela, Belanova - Korea, Martinez

Liverpul - Napoli

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, van Dajk, Konate, Cimikas - Tijago, Fabinjo, Milner - Džons - Salah, Firmino

Napoli: Meret - Oliveira Miramontes, Kim, Ostigard, di Lorenco - Anguisa, Lobotka, Endombele - Kvaratskelija, Osimen, Politano

Marselj - Totenhem

Marselj: Lopez - Mbemba, Baili, Balerdi - Klaus, Rongijer, Veretu, Tavares - Genduzi, Sančez, Harit

Totenhem: Ljoris - Lengle, Dejvis, Dajers - Sesenjon, Hojbjerg, Bentankur, Perišić - Lukas Moura, Kejn, Son

Rendžers - Ajaks

Rendžers: Mekgregor - Tavernije, King, Sands, Barišić - Arfild, Dejvis - Sakala, Tilman, Kent - Čolak

Ajaks: Pasver - Vajndal, Basi, Timber, Sančez - Tejlor, Alvarez, Berghuis - Tadić, Kudus, Bergvajn

Sporting - Ajntraht Frankfurt

Sporting: Adan - Sent Žust, Koates, Goncalo Ignasio - Poro, Pedro Goncalveš, Ugarte, Santoš - Edvards, Paulinjo, Artur Gomes

Ajntraht Frankfurt: Trap - Endika, Jakić, Tuta - Pelegrini, Kamada, Sou, Dina Embibe - Gece, Kolo Muani, Lindstrem

Viktorija Plzenj - Barselona

Viktorija Plzenj: Stanek - Holik, Hejda, Pernica, Jemelka - Endiaje, Vlkanova, Pilar - Čori

Barselona: Pena - Alba, Alonso, Pike, Beljerin - Gavi, Kesi, Tore - Tores, Fati, Rafinja

Video: UEFA i FIFA se umešale u predsedničke izbore u FSS: Ako ne rešite to, moraćemo da reagujemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA