Bruka Atletiko Madrida: Ispali iz Lige šampiona u grupnoj fazi, neće nastaviti čak ni u Ligi Evrope!

Teško veče za Jorgandžije

  • 0
FK Atletiko Madrid - FK Porto Foto: Tanjug - AP

Fudbaleri Atletiko Madrida doživeli su novi snažan udarac, pošto su ispali u grupnoj fazi Lige šampiona! Njima je bilo potrebno da barem "izjednače" rezultat koji bi Bajer Leverkuzen ostvario protiv Klub Briža, ali to nisu uradili.

Pošto su Nemci i Belgijanci remizirali (0:0), Atletiku je bio potreban bod u Portugalu protiv Porta, ali nije bio ni blizu da do njega dođe, pošto je doživeo neuspeh - 2:1 (2:0).

Od samog starta se videlo da je Porto tim koji drži kontrolu nad ovom utakmicom. Napadali su domaći, nemilice su stavljali na test golmana Jana Oblaka i već u petom minutu preko Mehdija Taremija stigli su do vođstva na asistenciju Evanilsona.

Nije mnogo prošlo dok nismo videli i drugi gol. Galeno je odlično proigrao Eustakija koji je u 24. minutu bacio Jorgandžije u još veći jarak, pošto su im sada bila potrebna barem dva gola kako bi se vratili na pravi kolosek. To je bila prevelika planina za španski klub.

Porto je bio bolji i u ostatku utakmice i prosto je čudo kako nije uspeo da dođe do još nekog pogotka, pa je zbog toga u poslednjem minuta morao da "proživi" dramu zbog pada koncentracije. U 94. minutu je Markano posle kornera Atletika smestio loptu u sopstvenu mrežu, ali srećom po domaće nije imalo vremena za bilo šta više na utakmici.

Rasplet u Grupi B je, dakle, takav da je Porto prvi sa 12 bodova, Klub Briž je drugi sa 11 i ova dva tima idu u nokaut fazu takmičenja. Bajer Leverkuzen će sa pet bodova u Ligu Evrope, a Atletiko Madrid sa isto  toliko, ali gorim međusobnim skorom ispada iz daljeg takmičenja.

Standings provided by Sofascore

Video: UEFA i FIFA se umešale u predsedničke izbore u FSS: Ako ne rešite to, moraćemo da reagujemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA