≫ 

Za rubriku verovali ili ne: U grupi sa Interom i Barselonom, Bajern primio najviše golova od Viktorije

Mreža Bavarca tresla se samo na jedoj utakmici u grupnoj fazi Lige šampiona ove sezone, nijednom protiv najvećih konkurenata

  • 0
bajern Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Bajerna i "nezaintersovani" bolji su od većine timova najvišeg evropskog ranga, pokazao je to i meč sa Interom i nova pobeda Bavaraca (2:0), šesta u šest utakmica grupne faze Lige šampiona. Svedočanstvo moći nemačkog prvaka ogleda se i u činjenici da mu je ovo treći put da prvu fazu elitnog takmičenja završava sa perfektnim učinkom.

Koliko je Nagelsmanov tim kompaktan i kvalitetan, timski i individualno, možda ipak najbolje pokazuje podatak da u grupi sa Barselonom i Interom, nije primio niti jedan gol, što je podvig sam po sebi bez obzira na to kako dalje bude izgledao put ka završnici takmičenja.

Međutim, možda je i najinteresantniji podatak vezan za Bajernov pohod u grupi onaj da je jedina dva gola na šest utakmica primio od daleko najslabije ekipe Viktorije Plzenj. Eto, dakle jedne neobičnosti, u grupi sa napadački najpotentnijim duetom Barselonom i Interom, nemački šampion poklekao je protiv autsajdera - i to dvaput na jednoj utakmici.

Bio je to meč ova dva tima u Češkoj koji je pretio katastrofom po domaći sastav jer je Bajern imao 4:0 posle gotovo pola sata, pa je u nastavku, posebno u drugom poluvremenu posustao i dozvolio rivalu da sa dva gola izbegne veliku neprijatnost.

Bavarci su grupu završili sa gol-razlikom 18:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA