≫ 

Zečević pobrojao sve Zvezdine kadrove na čelu FSS: "Tole je jedini partizanovac od 1985. koji je vodio Savez"

Govor bivšeg genseka Partizana izazvao veliku pažnju

  • 31
Skupština Fudbalskog saveza Srbije FSS Stara Pazova Foto: MN Press

Fudbalski Savez Srbije pao je na još jednom ispitu u danu za nama, najavili su održavanje izbora za predsednika te organizacije, pa naprasno odustali od te ideje. Zbog čega, ko je tome doprineo, ko je stopirao izglasavanje i uopšte tačku dnevnog reda koja glasi izbor novog prvog čoveka - ostaje misterija.

Delegati su se umesto toga okupili da kažu šta su imali da kažu, da saslušaju odu Jovana Šurbatovića o "silnim istorijskim finansijsko rezultatskim uspesima srpskog fudbala", ali ništa tako nije privuklo pažnju kao dobra stara prepirka na relaciji predstavnika Zvezde i Partizana.

Priča je krenula od dugogodišnjeg generalnog sekretara Partizana Žarka Zečevića koji je za binom stao u odbranu svog dugogodišnjeg saradnika i legende Partizana, ali i Nice i jugoslovenskog fudbala Nenada Bjekovića, i do juče jedinog kandidata za predsednika FSS. Pritom je Zečević imao i šta da kaže na ponašanje "druge strane", pričao je o "Terzićevim danima u Savezu u kancelariji kod njega i kod Bjekovića", a nije propustio da pomene istorijsku "vladavinu" kadrova iz Zvezde na čelu FSS.

- Kao sportski radnik koji je u sportu više od 30 godina, želim da dam napomene u vezi sa svime što se dešavalo ovih dana. Antagonizam između Zvezde i Partizana doveo je do ovoga. To šteti našem sportu i fudbalu, odnosima u društvu, ponašanju navijača i svemu ostalom. Od 1985. godine navešću vam predsednike FSS. Tomaš Tomašević, Crvena zvezda, Nemanja Stanković iz Crvena zvezde, MIljan Miljanić iz Crvene zvezde, Zvezdan Terzić iz Crvene zvezde, Dragan Piksi Stojković iz Crvene zvezde i Slaviša Kokeza iz Crvene zvezde. Samo je Tomislav Karadžić bio iz Partizana. Isto je tako i sa generalnim sekretarima. O čemu se radi ovde? Zarad privatnih interesa urušavamo sve, pravimo ujdurmu kada reprezentaciji ide kako treba, kada nas čeka Mundijal i imamo veliko šansu da se plasiramo i na EURO.

Na kraju, strasti su se primirile pošto su se ustalasale na trenutak reakcijom predstavnika Zvezde, Sednica je završena u mirnom tonu, u duhu primirja i zakopanih ratnih sekira - do Mundijala. A posle, e to će biti zanimljivo videti šta će biti posle.

Video: Petrović odgovorio Zečeviću: Sram vas bilo da ovako spominjete Zvezdana Terzića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    2. novembar 2022 | 09:57

    Dal moguće da se cela politička elita digla na noge i vršila pritisak na delegate da se ne pojave na skupstinu da nebi bio izabran kandidat koji je igrao u partizan iako kao privremeni presednik ima neverovatne rezultate a jedan od razloga je taj sto navijači zvezde prete nasiljem zato sto bi doso neko ko nije iz zvezde jer drugi klubovi nepostoje u našoj zemlji zato uvesti pravilo gde će se svi klubovi boriti za drugo mesto a zvezda biti večiti prvak ionako sa 8 klubova igra trening utakmice u prvenstvu bruka

  • Srazmeran

    2. novembar 2022 | 10:06

    Je i broj opajdarinih titula koliko predsednika toliko i titula a sada još i duh koji lebdi...

  • Iggo

    2. novembar 2022 | 11:43

    Bravo Zeko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA