"Uspeh je i plasman u nokaut fazu Lige Konferencija": Mrkela pred put o Zvezdinom meču odluke

Reči sportskog direktora pred put

  • 22

Fudbaleri Zvezde nemaju kud sutra u Monte Karlu, moraju pobediti za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, no situacija po crveno-bele je takva da joj ni trijumf ne garantuje proleće u Evropi. Dakle, vrlo nezgodna pozicija po srpski tim, jer ishod plasmana zavisi i od meča Trabzon-Ferenvaroš, pa bi prolaz u nokaut fazu drugog po jačini evro takmičenja bio ravan podvigu, kada se sve uzme u obzir.

- Nikada se nisam bavio onim što nije do nas. Do nas je da odigramo jednu dobru utakmicu, da pobedimo, da ostvarimo dobar rezultat - izjavio je pred put sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

Optimizam ne manjka kod direktora i u klubu, svi veruju u srećan kraj i ovog "meča istine".

- Završavamo učešće u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Nadamo se sa uspehom i sa prolaskom u nokaut fazu. Idemo da damo sve od sebe, idemo na pobedu. Mislim da smo odigrali dosta dobrih utakmica u ovoj grupi. Rekao sam već nekoliko put da jedino utakmicom u Trabzonu nisam lično zadovoljan. Utakmice koje smo izgubili, protiv Monakla u Beogradu i Ferencaroša u Budimpešti, bile su dobre. Ovo sada je najteže gostovanje. Verujem u ekipu, stručni štab, verujem da možemo da uradimo dosta, da prođemo grupu.

Evropsko proleće je bio cilj kluba od početka, pa ni ostanak u Evropi kroz Ligu konferencija neće biti neuspeh, štaviše...

- Primarni cilj je bio Liga Evrope, ali videćemo. Uspeh je objekivno i nokaut faza Lige konferencije, ali opet – želja je da nastavimo Liga Evrope - kaže Mrkela.

O Monaku je već mnogo toga rečeno, klub iz lige petice, pokazao se i u Beogradu ko je i šta je, no sada je situacija drugačija jer sve staje u jedan meč, a tu i psihologija igra veliki uticaj. Mrkela je upitan da li Zvezdina šansa leži i u činjenici da sutrašnji rival ne pruža konstatne partije, igra po principu "toplo-hladno".

- Imaju dosta dobru ekipu, doveli su dosta novih igrača i u ovom trenutku su u nekoj fazi uigravanja. Ali verujem u nas i ono što možemo mi da uradimo, a ne u ono što neko drugi ne može. U Beogradu smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Imamo mi u ovom trenutku dosta brzih igrača koji mogu da odgovore na tu njihovu fiziku. Naravno, Monako je dobro selektirana ekipa sa velikim brojem igrača koji imaju izvanredne atletske sposobjnosti - kaže Mrkela.

Video: I fudbaleri Zvezde pristigli na aerodrom: Zajedno s crveno-belim košarkašima putuju u Monako

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Никола

    2. novembar 2022 | 13:33

    Највећи успех би био да ти одеш из клуба заједно са терзићем!

  • Dejan

    2. novembar 2022 | 15:31

    Za mene bi bio najveći uspjeh da se riješimo tebe i Terzića.

  • alal vera alal vera

    2. novembar 2022 | 14:44

    sad bi ti odgovaralo i takmicenje koje ste isnwvali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA