≫ 

Spektakularan kraj LŠ: Benfika i PSŽ imaju isto bodova i gol-razliku, Portugalci zbog gola u 92. minutu prvi!

Kakav završetak mečeva u Ligi šampiona, ovo je neverovatno

  • 6
Benfika Foto: Tanjug - AP

Fijesta golova u Ligi šampiona. Da će biti tako nagovestilo je prvo poluvreme, a ni drugo nije razočaralo. Posle svega, dobili smo sve učesnike nokaut faze elitnog takmičenja, kao i one timove koji će svoje takmičenje nastaviti u Ligi Evrope sa trećeg mesta u grupi.

U Grupi H samo nije bilo poznato ko će da bude prvi, a ko drugi, te da li će Juventus ili Makabi Haifa uspeti da se plasiraju u Ligu Evrope. Na kraju, rezultati su bili donekle i očekivani, pošto je PSŽ savladao Juventus (1:2) na gostovanju, dok je Benfika do vrha natrpala mrežu Izraelaca (1:6).

Na kraju smo imali i pravu dramu, pošto je gol-razlika zbog ubedljive pobede Benfike mogla da odlučuje o prvom mestu u grupi. Na kraju se to i dogodilo, zbog spektakularnog pogotka Žoaa Marija iz 93. minuta utakmice. Isti broj bodova, ista gol-razlika (16:7), ništa nije moglo da razdvoji Parižane i Portugalce.

Na kraju su se brojali golovi u gostima, a Benfika ih je imala više nego tim iz glavnog grada Francuske. Zbog toga će oni biti prvi, a PSŽ će biti tim za izbegavanje iz drugog šešira. Prosto neverovatno.

Standings provided by Sofascore

PSŽ je poveo preko Embapea u 13. minutu meča, da bi Bonući izjednačio u 39. minutu. Međutim, u nastavku je Mendeš tek pošto je ušao na teren doneo pobedonosni pogodak za Parižane u 69. minutu utakmice.

Sa druge strane, Ramos je postigao prvi gol za goste u 20. minutu na meču Makabi - Benfika, poravnali su domaćini preko Šerija sa penala iz 26. minuta, a u drugom poluvremenu je viđena prava kanonada gostiju preko Muse u 59. minutu, Grimalda u 69. minutu, Rafe Silve u 73. minutu, Arauha u 88. minutu i pomenutog Marija u 90+2. minutu.

Rade Krunić Foto: Tanjug - AP

Jedina grupa u kojoj postojala nedoumica oko toga ko će sa drugog mesta proći dalje u nokaut fazu bila je Grupa E. Nije bilo poznato da li će Milan ili Salcburg proći dalje, te da li će Dinamo iz Zagreba moći da se domogne drugog mesta koje bi ga odvelo u Ligu Evrope.

Na kraju, epilog je takav da je Milan "rasturio" Salcburg (4:0), dok je Čelsi uspeo da posle preokreta dođe do trijumfa protiv Modrih na "Stamford Bridžu". Samim tim, Italijani prolaze dalje kao drugoplasirani, Austrijanci će uprkos porazu otići u Ligu Evrope, dok Dinamo završava takmičenja.

Milan je rano stigao do vođstva preko Žirua u 14. minutu, jedan od junaka pobede bio je i Rade Krunić koji je matirao golmana gostiju odmah po povratku sa velikog odmora, dok je konačan udarac Salcburgu zadao ponovo Žiru u 57. minutu.

Sa druge strane, Dinamo je odigrao vrlo solidno u Londonu, čak je i imao šokantnu prednost posle gola Bruna Petkovića iz 7. minuta, ali je Čelsi brzo uspeo da dovede stvari na svoje mesto i da preko Sterlinga u 18. minutu i Zakarije u 30. minutu.

Standings provided by Sofascore

U Grupi G je sve bilo jasno - znalo se da Mančester siti ide dalje sa prvog mesta, a opravdao je i ulogu favorita protiv Sevilje posle preokreta u drugom poluvremenu na "Etihadu" (3:1), dok je Borusija odigrala nerešeno na gostovanju Kopenhagenu (1:1), čime je zadržala drugo mesto, dok će Španci u svoju omiljenu Ligu Evrope.

Povela je Sevilja preko Mira, ali je u nastavku Siti postavio stvari na svoje mesto. Nenadano se u strelce upisao Luis u 52. minutu, a naposletku su Alvarez u 73. minutu i Marez deset minuta kasnije rešili posao za Građane.

Kopenhagen je napravio iznenađenje i postigao prvi gol u Ligi šampiona ove sezone preko Haraldsona u 41. minuta, time poništviši inicijalno vođstvo Nemaca preko Torgana Azara iz 23. minuta.

Standings provided by Sofascore

KONAČNI REZULTATI UTAKMICA

Milan - Salcburg 4:0 (1:0)

/Žiru 14', 57', Krunić 46', Mesijas 90+1'/

Čelsi - Dinamo Zagreb 2:1 (2:1)

/Sterling 18', Zakarija 29' - Petković 7'/

Kopenhagen - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)

/Haraldson 41' - Azar 23'/

Juventus - PSŽ 1:2 (1:1)

/Bonući 39' - Empabe 13', Mendeš 69'/

Makabi Haifa - Benfika 1:6 (1:1)

/Šeri 25' - Ramos 20', Musa 59', Grimaldo 70', Silva 73', Arauho 88', Mario 90+2'/

Mančester siti - Sevilja 3:1 (0:1)

/Luis 52', Alvarez 73', Marez 83' - Mir 31'/

TOK UTAKMICA

92. minut: GOL! Benfika postiže još jedan gol! Da vidimo da li će biti prvi, sada presuđuju golovi u gostima, a Benfika ih ima više! PSŽ i Benfika imaju istu gol-razliku i isti broj bodova!!!

91. minut: GOL! Mesijas za Milan...

88. minut: GOL! Enrike Arauho za Benfiku! Drama, kakav rasplet u Grupi H za prvo mesto...

83. minut: GOL! Nova promena rezultata u Mančesteru. Siti dolazi do pobedonosnog gola najverovatnije, strelac je Rijad Marez.

73. minut: GOL! Kakav je majstor Kevin de Brujne, gol za Alvareza posle njegovog sjajnog dodavanja. Siti preokreće protiv Sevilje.

73. minut: GOL! Debakl Makabija iz Tel Aviva... Benfika igra i za Juventus i čuva ga u Ligi Evrope. Četvrti gol, ovoga puta strelac je Rafa Silva.

70. minut: GOL! I u Izraelu gol, strelac je Grimaldo, čini se da je i tamo sve gotovo. Bolje igra Benfika nego Makabi u drugom poluvremenu.

69. minut: GOL! Momak koji je pre nego samo nekoliko sekundi ušao na teren, Mendeš je doneo prednost PSŽ-u!

65. minut: Prečka za Milan... Rafa Leao je mogao da dokrajči nesrećni Salcburg, koji čini se, jedini neće ni da da gol večeras. Stativa i za Kopenhagen protiv Borusije Dortmund.

59. minut: GOL! Benfika drugi put vodi na stadionu "Sami Ofer" u Haifi, strelac je Musa. Centaršut sa desne strane na peterac, a tamo je glavom Musa prosledio loptu u mrežu.

57. minut: GOL! Kakav raspad Salcburga, sada je sve jasno, Milan ide u nokaut fazu Lige šampiona! Olivije Žiru je strelac posle karambola u kaznenom prostoru.

53. minut: GOL! Mančester siti dolazi do poravnanja na Etihadu, a gol nije postigao ni Alvarez, ni Marez, ni Foden, ni Gindogan... Nego Luis, koji je pre toga upisao manje od 100 minuta u Premijer ligi. Pep je čudo.

50. minut: Prečka u Londonu, Čelsi je mogao do 3:1 protiv Dinama iz Zagreba, Pjer-Emerik Obamejang nije imao sreće.

46. minut: GOL! Rade Krunić strelac za Milan! Žiru je centrirao, a sjajni igrač je samo imao zadatak da postavi glavu i da skrene loptu u mrežu.

46. minut: Počela su druga poluvremena skoro svuda...

POLUVREME: Samo Mančester siti i Salcburg nisu postigli golove tokom prvog poluvremena.

41. minut: GOL! Prvi gol Kopenhagena u Ligi šampiona ove sezone, Haraldson je imao tu čast, akcija po levoj strani, pas na nogu i savršen udarac.

39. minut: GOL! Juventus stiže do poravnanja protiv PSŽ-a! Kapiten Bonući smešta loptu u mrežu posle dodavanja Kvadrada glavom. Lep gol i požrtvovanost Italijana.

38. minut: Posle serije golova, nešto mirniji period. Niti ima većih šansi na šest utakmica, niti golova.

30. minut: GOL! Rafa Mir donosi iznenađujuću prednost protiv Mančester sitija za Sevilju. Gađao je glavom posle kornera koji je izveo Isko i pogodio.

29. minut: GOL! Zakarija preokreće rezultat u Londonu, pa je Dinamo sada miljama daleko od mesta barem u Ligi Evrope.

26. minut: Poništeni golovi! Žiru je ubacio loptu u mrežu, ali je dosuđen ofsajd, isto tako nema pogotka ni za Mančester siti.

25. minut: GOL! Šeri je uspeo da realizuje penal! 

24. minut: Entoni Tejlor svira penal za Makabi nakon igranja rukom jednog od igrača Benfike u kaznenom prostoru posle poziva iz VAR sobe.

22. minut: GOL! Torgan Azar, sjajan udarac iz voleja posle dodavanja Paslaka iz male razdaljine. Borusija vodi u Kopenhagenu.

20. minut: GOL! I Benfika vodi, a Ramos je strelac, novi pogodak glavom večeras nakon što mu je Otamendi prebacio loptu na peterac. 

18. minut: GOL! Rahim Sterling poravnava rezultat u Londonu protiv Dinama iz Zagreba. Nije mogla odbrana Modrih da izdrži ove konstantne napade engleskog tima, ispala su tu dva igrača, a Englez je šutirao sa 11 metara pravo u mrežu.

14. minut: GOL! Još lakše se diše i na San Siru! Milan ima rezultat koji ga vodi u nokaut fazu, pošto je Žiru realizovao sjajnu šansu posle dodavanja Tea Ernandeza. Prema sadašnjem stanju na tabeli, Čelsi je prvi, Milan drugi, a Dinamo ide u Ligu Evrope.

13. minut: GOL! Gati je ispao prelako protiv Kilijana Embapea, ovaj je šutirao sa nekih 20 metara i pogodio dalji ugao gola. Sjajan udarac.

11. minut: Na "San Siru" za to vreme opasno pršti. Šanse na obe strane, ali odbrane ostaju stamene. Milanu odgovara i ovaj remi.

10. minut: Ogromna šansa za Kopenhagen protiv Borusije iz Dortmunda. Slična reakcija odbrane kao na meču u Londonu. Kabel je odbranio udarac Bardgjia koji je išao u ćošak gola.

7. minut: GOL! Verovali ili ne, Dinamo Zagreb vodi u Londonu protiv Čelsija! Bruno Petković je sačekao loptu na petercu posle centaršuta, defanzivci Čelsija su očajno reagovali i hrvatski tim ima prednost.

3. minut: Odmah na početku velika šansa i stativa za Milan. Teo Ernandez je pogodio stativu. Podsetimo, to je jedina "nerešena" grupa večeras kada su u pitanju putnici za nokaut fazu takmičenja.

1. minut: Počele su sve utakmice u zakazano vreme od 21.00 čas. Siti je odmah pripretio protiv Sevilje, ali je Palmer bio neprecizan.

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Tri grupe igraće se u terminu od 21.00 čas. U Grupi E već je poznato da Čelsi ide dalje sa prvog mesta, a nepoznanica je da ko će biti drugi putnik dalje - Milan ili Salcburg, dok Dinamo može da se domogne mesta u Ligi Evrope ako trijumfuje protiv nemotivisanih Plavaca u Londonu.

U Grupi G se sve već unapred zna. Mančester siti sa prvog, a Borusija Dortmund sa drugog mesta idu u nokaut fazu takmičenja, dok Sevilja ide u svoju "omiljenu" Ligu Evrope, a Kopenhagen nema ama baš nikakve šanse, što i ne čudi ako znamo da nije dao nijedan gol.

I u Grupi H je sve jasno kada su u pitanju putnici u nokaut-fazu, to će biti PSŽ i Benfika, dok se još ne zna da li će Juventus ili Makabi Haifa nastaviti u Ligi Evrope.

Video: UEFA i FIFA se umešale u predsedničke izbore u FSS: Ako ne rešite to, moraćemo da reagujemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    2. novembar 2022 | 22:59

    Makabiju zabraniti u naredni 10 godina da igra evropu, klasicna naplata usluge. Sklanjali se da bi Benfika dala koliko im treba golova

  • Skåne

    2. novembar 2022 | 22:58

    Koji kriminal Makabi- Benfika 😂

  • Dreka

    2. novembar 2022 | 21:59

    Siti mrtvi igro sam 1-1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA