Sve što treba da znate o meču Monako - Zvezda: Očekivani sastavi, ko ne igra, šta kažu kladionice...

Crveno-beli u Kneževini večeras jure evropsko proleće

  • 5
FK Crvena zvezda - FK Monako Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.45 časova igraju meč 6. kola LIge Evrope protiv Monaka u Monte Karlu!

Računica je jasna kada je u pitanju srpski šampion: pobeda im garantuje evropsko proleće (LE ili LK), dok će sve ostalo zavisiti od duela između Trabzona i Ferencvaroša.  Situacija na tabeli je takva da je mađarski tim prvi sa 10 bodova, Monako ima sedam, a Trabzon i zvezda po šest.

Kao i uvek pred Zvezdine utakmice u Evropi, Telegraf vam donosi najzanimljivije detalje vezane za meč crveno-belih protiv Monaka.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč je na programu od 18.45 na stadionu Luj II, uz TV prenos na RTS 1 i Arena sport premium 1.

Ko sudi?

Glavni sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija).

Prvi pomoćnik: Jost van Zilen.

Drugi pomoćnik: Johan Balder.

VAR: Jeren Manšot.

AVAR: Rob Diperink.

Očekivani sastavi

Monako: Nubel, Disasi, Maripan, Badiašile, Golovin, Kamara, Fofana, Minamino, Henrike, Embolo, Ben Jeder.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić, Kangva, Kanga, Bukari, Mitrović, Katai, Pešić.

Fk Crvena zvezda SASTAV Foto: Telegraf.rs

Zdravstveni bilten i suspendovani igrači

Kada je u pitanju Monako, njihov trener Filip Klermon ne može da računa na Rubena Agilara koji je spreman za nekoliko minuta, dok je i Vanderson pod znakom pitanja. Majron Badu takođe neće igrati. Što se tiče Zvezde, povređen je Seku Sanogo, a Aleksandar Dragović je suspendovan. Svi ostali su, kada je u pitanju srpski šampion, zdravi.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda je posle poraza od Ferencvaroša u 4. kolu LE vezala pet pobeda - uključujući i onu protiv Trabzona. Imaju sedam bodova više od Partizana i ostvarila im se želja sa starta LE da mogu da se sami pitaju za sudbinu u poslednjem kolu.

Monako u poslednjih pet mečeva ima samo jednu pobedu, i to onu protiv Anžea u prethodnom kolu. Remi sa Ferencvarošom i Klermonom i porazi od Trabzoina i Lila.

Novac i koeficijenti koji su u igri?

Pobeda u grupi Lige Evrope donosi 630.000 evra, a remi 210.000 evra. Kada je u pitanju UEFA koeficijent, Zvezda je odbranila tri boda za plasman u grupnu fazu i juri nove. Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, pobeda donosi 500 bodova, a remi 250.

Šta kažu kladionice?

Miloš Milojević Foto: Marko Jovanović

S obzirom na to da su domaćini, Monako je favorit u ovom meču. Kada su u pitanju inostrane kladionice, kvota na Kneževe je 1.55, na remi 4.50, a na pobedu Zvezde 5.50. Gledajući domaće kladionice, kvota na Monako je 1.58, na remi 4.oo, a na trijumf Zvezde 6.00.

Reč trenera

Filip Klermon:

- Da, biće ovo odlučujuća utakmica. Ali se nadam da nas u narednim mesecima čeka još mnogo važnih mečeva. To je naša motivacija. Gledao sam trening danas, svi su veoma koncentrisani zalažu se. Biće to duel protiv rivala koji ubacuje veliki intezitet u svoju igru, koji traži dosta duela i koji ima sjajnu sredinu terena. Moramo da odigramo odličan meč da bismo pobedili

Miloš Milojević:

- Svakako je naš kvalitet kada igramo kao kolektiv, da pojedinci iskoče, da li je to Pešić, Bukari, Ivanić, mislim da je vreme i da on proradi, da pokaže zašto je jedan od najboljih u timu. Kada je reč o slabostima Monaka, ti igrači su jako dobri, možda je slabost što nekad veruju previše fizici, pa ne uspevaju sve da pokriju, to smo imali par puta da vidimo u Beogradu, napadački smo u boljoj formi. Ne možemo da pretimo, ali možemo da se nadamo boljoj produktivnosti kada podignu visoke bekove, ostave dosta prostora sa strane, to su mali detalji i korekcija našeg osnovnog modela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA