≫ 

Nekadašnja Liverpulova kiksara sada je zver: Minjole najbolji golman Lige šampiona

Belgijanac je na pet od šest utakmcia sačuvao mrežu

  • 1
simon minjole Foto: youtube/GKShowcas

Bivši golman Liverpula Simon Minjole (34) kao i njegov Klub Briž briljiraju u elitnom evropskom takmičenju ove sezone, plasirali su se u nokaut fazu takmičenja u konkurenciji Porta, Atletika i Bajera iz Leverkuzena, a u svim ovim uspesima ključni čovek je nekadašnji čuvar mreže Liverpula.

Sećaju se ljubitelji fudbala Minjolea iz tog perioda, umeo je i te kako da zablista, ali je ostao upamćen i po kiksevima koji su mu se pripisivali tokom šestogodišnjeg boravka na "Enfildu". Kad ste golman, kad ste defanzivac, uglavnom vas i više pamte po nespretnim intervencijama i greškama, nego po bravurama i intervencijama, i to je usud svakog čuvara svog gola.

Elem, Belgijanac je u međuvremenu promenio sredinu, stigao je u Briž pre tri godine i ovo što sada pruža je moguće njegova najbolja verzija u čitavoj karijeri.

Minjole je i zvanično najuspešniji golman grupne faze Lige šampiona u aktuelnoj sezoni.

A brojke ne lažu.

Golman Briža sačuvao je mrežu čak pet puta u šest utakmica u grupi, savladan je u samo jednom meču i to četiri puta, kada je Porto napunio mrežu Belgijanaca, ali to je bio jedini meč na kojem je Minjole kapitulirao.

U ostalima, bio je nesavladiv. Statistika kaže da je odbranio 88% udaraca ka svom golu i po tome je najbolja "jedinica" tekuće Lige šampiona. Iza njega su Trubin iz Šahtjora, Onana iz Intera, Livaković iz Dinama, Mekgregor iz Rendžersa, Diogo iz Porta...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    3. novembar 2022 | 14:03

    Najbolji golman prvog dela u 1/8 finala primice tuce golova u dva meca...😄😖😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA