≫ 

Zvezda ostala bez evropskog proleća: Monako održao fudbalski čas, odbrana crveno-belih kriminalna u Kneževini

Nadali su se crveno-beli da će moći do "brejka" u Monaku, ali jednostavno, pretrpeli su zasluženi poraz

Fudbal Liga Evrope Monako Crvena Zvezda Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Završio se san o proleću Evropi, a isto tako se završila i ovogodišnja odiseja Crvene zvezde u takmičenjima na starom kontinentu. Fudbaleri Crvene zvezde su doživeli poraz od Monaka u šestom, poslednjem, kolu grupne faze od Monaka sa 4:1, čime su se od proleća pretplatili samo na igranje u domaćim takmičenjima. Gol nade za Zvezdu je bio delo Gelora Kange, dok su na drugoj strani pogađali Kevin Voland dva puta, odnosno autogol Milana Rodića.

Veoma je loša bila Zvezda u ovom meču, Monako je doslovno od samog početka pročitao čitavu igru koju je Miloš Milojević pripremio za ovaj duel. Krila crveno-belih su bila odsečena od utakmice, kao i čitava ofanziva, sredina nije mogla da izdrži napor znatno ojačanog protivnika, dok je odbrana bez Aleksandra Dragovića bila puna rupa.

Tokom meča su se najviše osećali problemi po desnoj strani po kojoj su "špartali" Stefan Mitrović i Marko Gobeljić, a gde je Monako igrao kako je želeo. Odatle je došao i prvi gol, kada je katastrofalnu grešku napravio i Milan Borjan. Zvezdin kapiten nije baš briljirao na meču, što i nije prvi put u Evropi.

Pored te loše desne strane, ni Nemanja Milunović se nije baš proslavio kod reakcije za drugi gol Monaka, kada je napamet ostavio loptu na nogu fudbalera iz Kneževine. Drugo poluvreme je samo pokazalo da Zvezdi i nije mesto u Evropi, iako su crveno-beli imali nadu posle gola Kange, a i u poslednjih 25 minuta meča, kada su konsolidovali svoje redove. Ipak, kasno su to uradili.

Fudbal Liga Evrope Monako Crvena Zvezda Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Monako - Crvena zvezda 4:1

/ Voland 5', 27', 88', Rodić AG 50' - Kanga (p) 54' /

Sam uvodnik utakmice je obećavao mnogo što se Zvezde tiče, krenuli su crveno-beli (u ovom slučaju plavi) od samog starta u ofanzivu, pokušavali su preko Mirka Ivanića, Osmana Bukarija ali su sve te lopte ostale samo na zemlji.

Kada se pomislilo da Zvezda ima sve u svojim rukama, usledio je hladan tuš. Kajo Enrike je probio po strani, uputio je centaršut, na koji je želeo da izleti Milan Borjan. Krenuo je kanadski reprezentativac na tu loptu, ali je loše procenio i zaplivao je u prazno.

Lopta je pala tačno na glavu Kevina Volanda i njemu stvarno nije bilo teško da loptu pošalje u praznu mrežu za slavlje Kneževa.

Nije stao Monako ovde, dok Zvezda jeste. I te kako su crveno-beli stali u ovoj utakmici. Odmah posle ovog gola, pokušao je i Dijata samo dva minuta kasnije, kada je Borjan nekako odbranio. Usledio je korner, a posle njega je Badiašila takođe pokušao, ali je opet Borjan uspeo da bude bolji.

Igrao se 16. minut meča, kada je Monako postigao novi gol. Ovoga puta je strelac bio Visam Ben Jeder, ali je gol poništen zbog ofsajda, na sreću Zvezde. Međutim, nisu to stale njihove patnje. Samo osam minuta kasnije, Kevin Voland je postigao novi gol, ali ovoga puta nije bilo ofsajda.

Nova greška odbrane, Milunović je loptu ostavio na nogu Dijate, ovaj je dodao Volandu i Nemac je preciznim šutem sa 16 metara poslao loptu u mrežu.

Ovo je bila i poslednja prilika u prvom delu igre, a Zvezda nije uspela ni da zapreti Aleksandru Nubelu na golu Monaka.

Drugo poluvreme je Monako započeo na isti način kako je završio i prvo. Aleksandar Golovin je probio po levoj strani, uputio je centaršut, a Milan Rodić je sam, neometan, zakucao loptu u svoju mrežu i tako povisio na 3:0.

Uspela je Zvezda bar malo da se povrati, dobila je penal posle akcije Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija, loptu je u ruke uzeo Gelor Kanga i bio je poprilično siguran sa bele tačke, iako ga je Nubel pročitao.

Posle ovog gola je Zvezda konačno proigrala mala, krenula je da napada još više i da se nada da može da dođe do evropskog proleća. Ipak, nisu mogli da realizuju to, nisu mogli da dođu do gola Aleksandra Nubela, sve do 69. minuta.

Aleksandar Pešić je dobio loptu, postigao je gol i usledilo je slavlje, međutim, VAR je intervenisao i pokazao ofsajd poziciju.

Izuzev ove prilike, Zvezda je u poslednjih 20 minuta istrošila snagu, jednostavno, nisu mogli više da pariraju Monaku i morali su podići belu zastavicu.

Tu zastavicu je iskoristio Kevin Voland i novim golom u finišu meča je dokusurio crveno-bele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apaj

    3. novembar 2022 | 19:02

    Realnih 3-0 do 15 min a vi samo kakite svaki put pred Evropu Sav mulj kluba i drzave se vidi i EVROPI A ona sve surovo kaznjava....

  • Manuel Ferrara

    3. novembar 2022 | 18:58

    utakmicu prenosi i pornhub

  • PASTETA

    3. novembar 2022 | 17:19

    sa pesicem (koji nas je izbacio iz lige sampiona) imamo obezbedjeno cetvrto mesto u grupi lige evrope sa kojeg se na prolece ukljucujemo u turnir pileci parizer

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA