≫ 

"Da nas je neko pitao pred početak grupe, prihvatili bismo drugo mesto": Vujačić zadovoljan evropskim prolećem

Prvotimac Partizana ne žali za tim što su crno-beli u slučaju pobede mogli i do vrha

  • 2
Igor Vujačić Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno sa ekipom češkog Slovackog (1:1) što je bilo dovoljno za drugo mesto u grupi i plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, gde će se boriti protiv jedne od ekipa iz Lige Evrope za mesto među 16 najboljih timova.

Mogao je crno-beli tim u slučaju trijumfa da bude i prvi na tabeli, ali su Česi to sprečili golom u drugom poluvremenu. Prvotimac Igor Vujačić ne žali, jer kaže da je cilj ostvaren i da bi oberučke prihvatili ovakav rasplet na početku grupne faze.

- Pa dobro, sada kada vidimo ovako na kraju da smo sa pobedom mogli da budemo prvi... Da nas je pitao neko pred početak grupe, oberučke bismo prihvatili to drugo mesto. Borili smo se, dali sve od sebe, ekipa Slovackog je izuzetno jaka fizički, igraju direktan fudbal. Trudili smo se da ih udaljimo od gola. U prvom poluvremenu smo to uradili, a u drugom nismo i primili smo gol. Opet, ostaje žal za pobedom i moramo da budemo zadovoljni, kada vidite ko je sve bio u grupi.

Ističe da je ishodu doprinelo i to što je Slovacko igralo rasterećeno, bez presije.

- Slažem se, ovo je sada moguće da je važnost utakmice, ali i to što je Slovacko igralo rasterećeno. Igrali su bez straha i rasterećeno, znajući da ih greška ne košta prolaska dalje. Imali smo sve u svojim rukama, nismo priveli sve kraju, ali moramo biti zadovoljni, plasirali smo se u šesnaestinu finala Lige konferencija.

Fudbaleri Partizana u novootvorenom Zepter shopu Foto: ATA Images

Ispostavilo se da je Slovacko bio možda i najnezgodnija ekipa za Partizan u ovoj grupi.

- Oni su fizički jaka ekipa i taj njihov stil igre nam najmanje odgovara, sa puno dugih lopti, nismo se snašli, igrali smo na rezultat i na kraju smo uspeli.

Kaže da će Partizan uživati u utakmici šesnaestine finala, bez obzira na to ko bude bio protivnik.

- Jesam, moram biti zadovoljan, prošli put smo igrali protiv Sparte iz Praga, ove godine ćemo videti sa kim ćemo biti. Nemam posebnu želju, pripremićemo se za tu utakmicu, to je nešto što smo zaslužili igrama i nadam se da ćemo uživati ako bude neki veliki protivnik.

On je posle istakao da je tim zasluženo otišao dalje, bez obzira na to što je većina medija proglasila grupu najtežom od svih.

- Mi smo verovali, nismo hteli da budemo puni sebe, iako ste vi kao mediji preneli da je grupa smrti. Mi smo zasluženo na kraju otišli dalje. Zaista je fenomenalan osećaj bilo igrati pred njima, nismo im pružili pobedu, ali plasman dalje je nadam se dovoljan za njihov osmeh.

Video: Deca navijači Partizana viču Uprava napolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA