"Nije žal za prvim mestom, nego što nisu mogli da igraju svi mladi igrači": Petrić sumirao evropsku jesen

Trener Partizana istakao je kako je i umor uzeo danak u završnici

  • 1
Gordan Petrić Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno (1:1) protiv Slovackog u okviru šestog kola Lige konferencija, čime su propustili šansu da se eventualno sa prvog mesta direktno plasiraju u osminu finala Lige konferencija.

I ovako, crno-beli nastavljaju svoju evropsku odiseju, igraće u šesnaestini finala protiv neke od ekipa koje su završile kao trećeplasirane u Ligi Evrope. Trener Gordan Petrić se zahvalio igračima na ostvarenom rezultatu, deci koja su došla da ih gledaju, a nada se da će neko od njih sa tribina nekada zaigati za crno-bele.

- Ne bih da pričam o utakmici, ja bih hteo da se zahvalim igračima i to sam rekao u par navrata da su oni najzaslužniji što su došli do ovog rezultata i posle moje prve utakmice u Novom Sadu rekao sam da samo oni mogu da nas izvuku iz postojeće krize koja je bila kad sam došao. Sve zasluge idu njima, mi smo sa strane pokušali da olakšamo. I zahvalio bi se ovoj deci, to što se zahvaljujem deci to je i njihovim roditeljima i nastavnicima jer su im dopustili da dođu, mnogo njih neće spavati dok dođu kući. Sve zasluge idu ljudima iz kluba i Maji i Trailoviću što su uspeli da dovedu ovoliko dece, nadam se da us deca uživala i da će posle meča biti navijača Partizana, a možda neko i zaigra za Partizan.

Smatra Petrić da je delom umor odigrao svoju ulogu u završnici meča, da je moglo da se završi i drugačije, ali da je Partizan imao problema na sredini terena.

- Pa to, zbog umora možda, ali ekipa nas je pritisnula i morali smo da reagujemo ovako. Naravno da nije bila utakmica onako kako mi znamo da igramo, niti je bilo kalkulacija. Jednostavno, utakmica je počela tako kako je počela. Mi smo dali taj gol, mogli smo, oni nisu imali tako neke zrele šanse u tih 45 minuta, mi smo mogli da povedemo sa više golova razlike pogotov u drugom poluvremenu, imali smo zrelije šanse. Ovo je ekipa koja igra direktan fudbal sa dosta duela, sa dosta trčanja, to su naši momci dobro odradili. Nisu imali zrelijih šansi, ali smo imali problema na sredini terena.

Nema žaljenja za prosutim mlekom i šansom za prvo mesto, samo mu je žao što danas nisu igrali svi mladi igrači da se pokažu srpskoj javnosti.

- Ma ne, nije žal. Opet ćemo imati znaimljive utakmice na proleće pogotovo što dolaze ekipe iz Lige Evrope, oni su za nijansu jači nego trenutne. Ali kad pogledate našu grupu i Nica i Keln su mogli da igraju i Ligu šampiona. Nije žal, žao mi je protiv Nice što nismo ostvarili proleće tamo. Da jesmo, da smo odigrali nerešeno danas bi igrali svi mladi igrači, da bi se predstavili srpskoj javnosti. Sad ne.

Svetozar Marković Foto: Telegraf

Prvotimac, Sveta Marković se na konferenciji takođe zahvalio mališanima koji su došli na stadion kako bi bodrili crno-bele, istakavši da je to timu dosta značilo.

- Hteo bih i ja kao šef da se zahvalim svoj deci koja su došla danas da nas podrže i da nam daju vetar u leđa što nam je značilo mnogo u ovoj utakmici, što se tiče same utakmice znali smo da nas očekuje jedna veoma, veoma teška utakmica kao što je bila i ova danas, mislim da smo ostvarili veliki uspeh i iskoristio bih ovu priliku da čestitam svim saigračima i stručnom štabu na ovom uspehu i ostaje da se pripremo za sledćeu utakmicu koja je isto teška protiv TSC.

Sve ekipe koje stižu na megdan crno-belima u šesnaestini finala su nezgodne, a Marković nema posebnu želju.

- Pa sigurno da su sve ekipe koje su treće u Ligi Evrope su odlične ekipe, ne bih izdvajao nekog, ko god da dođe sigurno će biti zahtevna i teška utakmica. Imamo dosta vremena da se pripremimo za tu utakmicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA