≫ 

Vazura za Telegraf posle evropskog proleća: "Ovo je poruka za neke ljude u našem fudbalu"

Imamo respekt u Evropi, ali ga nemamo u Srbiji, gde nas kažnjavaju kada ukažemo na suđenje i gde važe neka druga pravila igre

  • 20
Miloš Vazura Foto: MN Press

Partizan je drugu godinu zaredom uspeo da se plasira u drugu fazu Lige konferencije, s tim da će ovoga puta biti jedini srpski tim u evrpskim takmičenjima na proleće što je, kako kaže generalni direktor Miloš Vazura, svojevrsna poruka i nekim moćnicima u ovdašnjem fudbalu da klub nema ni izbliza respekt kakav zaslužuje i kakav mu je ukazan van granica zemlje.

Čelnik kluba iz Humske uverava da crno-eli imaju najbolji tim u ligi, da igra najbolji fudbal, ali da kod nas važe neka druga pravila igre, na koja niko ne može da ukaže, a da posle toga ne bude sankcionisan.

- Kada smo izvukli grupu, niko nije verovao da možemo dalje, jer su Nica i Keln kvalitetom i budžetima procenjeni u pet najboljih timova u Ligi kongerencije, kao favoriti za samu završnicu. Verovali smo ipak samo mi u Partizanu, verovali u trenera Gordana Petrića i kvalitet igrača I samo mi je krivo što nismo prvi u grupi D, jer smo zaslužili posle svega prikazanog i taj benefit.

- Sa druge strane, ponosan sam i srećan što je tim pokazao kvalitet, dostojno reprezentovao klub sa jakim rivalima, savladavši dva puta Keln, igrajući ravnopravno sa skupim timom Nice i što ćemo na proleće biti jedini srpski predstavnik u Evropi, što nije mala stvar – kaže Miloš Vazura za Telegraf.

Generalni direktor crno-belih smatra da je prolaz Partizana u dalju fazu evrpskog takmičenja poruka i za neke ljude u srpskom fudbalu.

FK Partizan Foto: FK Partizan/Sandić Foto

- Nije nama dodatna odgovornost to što ćemo biti jedini srpski predstavnik u Evropi, to je zapravo više svojevrsna poruka za neke ljude u našem fudbalu da konačno shvate da Partizan ima najbolji tim u Srbiji, da igra najbolji fudbal i da nas bez razloga kažnjavaju zbog izjava o sudijama. Jer, iznete su samo činjenice, istina koju je videla cela zemlja i koja, usled snimaka, jednostavno ne može da se sakrije. Partizan u Evropi ima respekt i poštovanje, ali ga nema u domaćoj ligi, gde očito vladaju neka druga pravila.

Vazura kaže da posao crno-belih još uvek nije gotov, a podsetio se šta su sve prošli od avgusta.

- Bili smo u teškoj situaciji letos, eliminisani iz Lige Evrope, omalovažavani su igrači, klub... Došao je potom Gordan Petrić i napravio pobednički tim, vratio veru fudbalerima i dokazao da mogu da se nose i sa daleko moćnijima i bogatijima. Danas svi uživaju, igrači, struka, mi u klubu, navijači i momci i Petrić su to apsolutno zaslužili. Svi oni imaju kvalitet da nose dres Partizana i nisu slučajno tu gde jesu.

- Verujem da će i završnicu jeseni odraditi na pravi način, pred nama su još tri jednako važne utakmice, uz to i žreb koji će nam doneti rivala u Evropi i definisati planove u zimskoj pauzi do detalja. Jedan cilj je ostvaren, no, Partizan je veliki klub i sa pozitivnim rezultatima i ciljevi se proširuju, rastu i verujem da će svi oni koji vole crno-bele boje imati još mnogo razloga za zadovoljstvo – zaključuje Miloš Vazura.

Video: Petrić: Ispunili smo plan, mogli smo i do tri boda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realbo

    4. novembar 2022 | 13:52

    Moram ostaviti komentar... Slovacko je u rangu Surdulice I kad bi Surdulica uzela bod na stadionu Partizana opet bi bili svi krivi Kvalitet Partizana nije los (nije ni dobar da bi pobjedjivao kad igra lose) Tako da komentar Vazure predstavlja bacanje prasine u oci navijacima

  • goran

    4. novembar 2022 | 14:21

    Slovacko nas je nadigrao u svakom segmentu igre,partizan se NIJE VIDEO,mogli smo da izgubimo bar sa tri gila razlike,mi osim onog penala nismo imali NITI JEDNU izgledniju sansu,smusenost prilikom realizacije,jednostavno ovo js MNOGO lose bilo za gledanje,odigracemo to jos jedno kolo,taj da nazivsm dvomec u februaru i to ce biti kraj evropskih ambicija,bilo ko da nam zapadne,odrzace nam lekciju fudbala😕😕😕😕😟🤔🤔🤷‍♂️🤷‍♂️

  • Ja

    4. novembar 2022 | 13:52

    Nemate vi ništa, kao ni vaše komšije. Eto, desilo se da prodajete, pa sad na tome pravite priče o ne znam kakvoj sili. Kada vas čovjek sluša i vaša saopštenja, dođe mu muka. Ovo se odnosi na obadva kluba, da ne bude zabune.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA