≫ 

Novi korak u borbi za regularnost niželigaškog fudbala u Srbiji: Kamere na svakoj utakmici obavezne!

"Prihvatili smo borbu protiv negativnosti na svim nivoima naše organizacije, a širimo i oružja", kaže potpredsednik FSRZS Slavko Perović

  • 0
Slavko Perović Printskrin: Youtube/RTV Kragujevac

Fudbalski region Zapadna Srbija uzdrman je serijom neregularnih utakmica poslednjih meseci, sa malih i onih malo većih terena stižu snimci koji su više za rubriku hronika, nego za sport, i upravo zato novo rukovodstvo ovog regiona kreće u kontranpad na suzbijanje ovakvih pojava.

Prvi korak, konkretan, u tom cilju je već učinjen, a to je direktiva iz vrha da svi klubovi moraju snimati sve svoje utakmice kao domaćini kako bi se eventualne sumnjive situacije mogle proveriti i ustanoviti eventualne neregularnosti.

Od prolećne sezone svim zonašima biće podeljene platforme za snimanje utakmica da bi zbivanja na svim terenima, pogotovo sporni detalji, bili jasniji i na dlanu organima zaduženim za regularnost. Uz to, biće formirana i tročlana trenerska komisija za analizu spornih utakmica i detalja, a u saradnji sa sudijama i ljudima zaduženim za integritet takmičenja dolaziće se do rešenja, odluka je novog rukovodstva Saveza.

Borbu za spas fudbala je najavio i potpredsednik FSRZS Slavko Perović.

- Prihvatili smo borbu protiv negativnosti na svim nivoima naše organizacije, a širimo i oružja. Klubovi će, od prvog kola drugog dela prvenstva, biti obavezni da snimaju utakmice, a savez će da obezbedi platforme. U komisijama želimo ljude od integriteta koji neće prezati od važnih odluka, da bismo tu borbu lakše i brže doveli do kraja -kaže Slavko Perović, potpredsednik FSRZS, prenosi Sportski žurnal.

Otvoreno o neregularnostiam i o tome kako klubovi dogovaraju utakmice govorio je i prvi čovek Saveza Nebojša Živanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA