≫ 

Petrić pred TSC: "Ovo je evropska utakmica, računam na mlade igrače"

Crno-beli igraju još tri duela pre pauze

  • 3
Gordan Petrić

Printscreen: Youtube/FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana, posle plasmana  u nokaut fazu Lige konferencija, gostuju protiv TSC - a u 18. kolu Superlige. 

Pred ovaj duel, trener crno-belih Gordan Petrić je istakao da očekuje dobar meč.

- Očekujem još jednu evropsku utakmicu. Ambijent sam na stadionu je evropski. Ekipa TSC a nije izgubikla poslednjeih 10, 11 utakmica, pa se igra na evropskom nivou. Po meni, posle ovih završnih kvalifikacija, ovo je još jedna evropska utakmica. Moraćemo dobro da se namučimo, da odradimo par domaćih zadataka koje ćemo, nadam se sprovesti u delo. Videćemo kako se igrači danas osećaju posle treninga, i odlučićemo ko će izaći. Dosta smo se potrošili poslednjih nedelja, na igračima se to vidi. na nama, na stručnom štabu je da izađemo sa najjačim timom i da uzmemo bodove.

Petrić je odgovorio i na pohvale trenera TSC-a Žarka Lazetića

- Žareta znam od kada sam počinjao kao trener. On je bio igrač u Bežaniji, možda sam i ja krivac jer sam ga oterao u treneske vode. rekao sam mu da mu "lična karta" ističe kao igraču. Završio je početnu B licencu, i on je apsolutno talentovan trener i to je pokazao. on je mlađi trener u ligi, ali deluje iskusno kao da radi dosta godina. Oni nas bolje poznaju nego mi njih, jer su nas gledali protiv ddrugih protivnika. Gledao sam njihove mečve i moraćemo da uradimo par domaćih zadataka da bimso izašli kao pobednici.

TSC je uzimao Zvezdi i Partizanu bodove, a Petrića to ne brine.

- Ne brine me to. Ja sam u par nedelje rekao da su igrači izašli iz tog filma. Vrlo bitno da mi danas na treningu sgledamo kakvi su naši igrači. Filipović neće moći da igra Belić neće moći da igra i moraćemo da napravimo neke rokade. večeras ili sutra ćemo odlučiti ko će igrati. Moguće da će da Laki igra na kartu našeg umora. Koliko znam Žareta, on je hrabar trener i ne verujem da će on bilo šata da menja u filozofiji svoje igre. Ali, sve zavisi od nas, kako se budemo namestili i počeli meč. TSC je zanimljiva ekipa, ali i mi se pitamo.

- Osetilo se i protiv Nice i poslednji meč da smo malo pali u formi, ali to je sasvim normalno za trenutno ovakav sastav Partizana. Kroz neke pripreme, oni će sigurno btii bolji. Ali, i drugačije će se ponašati. Pokazaće se kao ekipa oko koje se sve vrti. po meni, možda je i dobro da se oni dokazuju u Evropi, a i ja kao trener. Koja god postavka bude, biće 10 na 10. Oni igraju u sistemu u nekom rombu. Nema tu mnogo da mi filozofiramo i da se plašimo nekog sistema. Zavisi od mojih igrača, da li imaju energiju da izvuku te tri utakmice. da li će sutra biti tako, videćemo. Moramo da vodimo računa ko će igrati, pa ćemo videti. ne vidim gde mogu da nas iznenade.

Na pitanje o tome da je forma nekih igrača u opadanju, Petrić je potvrdno odgovorio.

- I Dijabate, i svi igrači koji su izneli sve to su u nekom umoru. Videćemo danas kada budemo dobili informaciju od doktora, koja je najbolja moguća formacija. Bitna je utakmica i kažem, po meni je to još jedna evropska utakmica u nizu. Pokazali su da mogu da igraju na nivou evropskih ekipa, da je atmosfera dobra i da će biti dobra utakmica.

Takođe, Petrić je istakao da računa na mlade fudbalere.

- Baždar se pokazao na svim utakmicama. Protiv Radničkog je igrao 90 minuta i tu nma ša da se krije. Vidi se da je talentovano dete. Postoji velika šansa da neko od ta tri bonusa krene. Pripreme će sve reći i što se tiče mladih igrača. Ja sam naglasio, voleo bi da imam 13, 14 igrača na istom nivou, a da sve ostalo budu deca. Oni su u našim planovima, svi ti igrači. Generalno, sagledaćemo sve danas. U principu, imam u glavi ko će igrati.

Video: Monako kao da je gost, čuju se zvižduci navijača Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA