≫ 

Za istoriju elitnog srpskog fudbala: Prvi meč koji je sudila žena, Jelena dobila cveće pa pokazala autoritet

Leksovčanka imala sjajan debi u eltinom rangu

  • 1
Jelena Cvetković Foto: youtube/Mozzart Bet Super liga Srbije

Meč 18. kola Superlige Srbije koji su u Kragujevcu odigrali Radnički i Radnik, pored pobede domaćih od 1:0, ostaće upamćen i po jednom, ali vrednom istorijskom momentu za domaći najpopularniji sport, odnosno za žene u njemu.

Naime, na "Čika Dači" glavnu reč je vodila upravo žena, dama iz Leskovca Jelena Cvetković, čije će ime podebljanim slovima biti upisano i pohranjeno u arhivama domaćeg fudbala, jer je prva žena koja je delila pravdu na jednom meču elitnog ranga.

Jelena je dugo čekala na ovaj momenat. Godinama je sudila utakmice nižih rangova, dokazivala se, radila na sebi, a kvalitet joj je doneo i napredak na listi, do elitnog ranga gde je, do danas, bila mahač, a od meča u Kragujevcu računaće "novo vreme".

Jeleni je pre utakmice uručeno cveće, domaćinski i kavaljerski od strane Kragujevčana, a već u prvoj utakmici Leskovčanka je pokazala zbog čega je tu gde jeste. Imala je dve sporne situacije u prvom poluvremenu koje je rešila na pravi način, ispravno i precizno.

Najpre je, na sugestiju iz VAR sobe, pregledala situaciju koja je "mirisala" na penal za domaćina, ali ga na kraju nije dosudila, da bi nešto kasnije strogo opomenula igrača Radničkog zbog očite simulacije u pokušaju da iznudi najstrožu kaznu.

Sa Jelenom, očigledno, neće biti šale.

Radnički je, inače, dobio ovaj meč 1:0.

Video: Petrić očekuje evropski meč protiv TSC-a: Oni bolje poznaju nas nego mi njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA