≫ 

Ako Napoli ne uzme titulu ove sezone, pa kad će?: Spaletijeva "skvadra" melje, osamila se u vrhu

Na teškom gostovanju u Bergamu pobedu doneli Osimen i Elmas

  • 0
napoli Foto: Tanjug/Ap

Napoli hara i razara po Seriji A, bez poraza je i dalje Spaletijeva "skvadra" koja se polako, ali sigurno udaljava od najbližih pratilaca u šampionskoj trci. U direktnom sudaru sa konkurentom za sam vrh, u Bergamu, Napolitanci su porazili drugoplasiranu Atalantu 2:1 i osamili se na čelu "Kalča" sa osam bodova više od današnjeg rivala.

Napoli posle 13 utakmica u šampionatu ima učinak od 11 pobeda i dva nerešena rezultata.

Senzacionalni Gruzin Kviča Kvarackelija nije danas mogao da pomogne ekipi, povreda leđa ga je u tome sprečila, ali izgleda da Spaleti u svom arsenalu ima sasvim dovoljno aduta da i bez superproduktivnog "Kvaradone" pobeđuje u nizu.

Trijumf u Bergamu gostima su doneli Viktor Osimen u 23. i Ejif Elmas u 35. minutu, ovaj na asistenciju strelca prvog gola, dok je jedini gol za domaći sastav, iz penala, postigao Ademola Lukman, u tom trenutku za vođstvo Atalante.

Delimično, krivica za vodeći gol domaćih ide "na dušu" Osimena čiji je kiks u predaji lopte inicirao kontru Atalante, potom i penal, iz kojeg je njegov zemljak bio precizan. Ali sjajni Osimen se iskupio za grešku nedugo potom, autoritativno je odreagovao u petercu na centaršut i glavom doneo poravnanje pred krcatim tribinama.

Snažni napadač tu nije stao, pošto je praktično režirao i preokret u Bergamu asistencijom za Makedonca Elmasa, čiji je gol, ispostavilo se, bio dovoljan za tri boda i nastavak velikog uzleta Napolitanaca ove sezone.

Spaletijev tim deluje skladno, uigrano, deluje zaista da ima sve adute da ostane lider do samog kraja sezone koja lako može biti "ona koja se čeka 32 godine" u Napulju i ere Dijega Armanda Maradone.

Posle svega viđenog, posle partija koje prikazuju južnjaci polako kreće da se promalja pitanje - kad, ako ne sad?

Standings provided by Sofascore

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA