≫ 

Kraj jedne kolosalne karijere: Pike odigrao poslednji meč za Barselonu, lile se suze na oproštaju

Emotivno je bilo na nou Kampu, nije moglo drugačije - legenda je otišla u penziju

  • 0
Đerar Pike, Gerard Pique Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone pobedili su Almeriju 2:0 u 13. kolu Primere i ponovo preuzeli čelo tabele ispred Reala, ali najmanje je to važan podatak sa ove utakmice, jedva je vredan pomena u večeri kada je slavni Đerar Pike završio veliku igračku karijeru.

Dugogodišnji defanzivac, ikona kluba, član najtrofejnijih generacija ovenčan slavom i desetinama najvećih trofeja, kao što je i najavio pre nekoliko dana, stavio je tačku na karijeru večerašnjom utakmicom.

Ćavi ga je izveo pet minuta pre kraja, bio je to najemotivniji trenutak utakmice za sve na stadionu, pogotovo za centralnu figuru meča.

Pike je pokušao da ostane pribran, nije izdržao, suzama je zalio ovaj nezaboravni trenutak. Mokrih očiju stajao je na mestu gde je napravio najveće uspehe u životu, u karijeri, dugo otpozdravljao navijačima koji su mu se zahvalili ovacijama za sve što je dao klubu.

A dao je celog sebe.

Ako nekome možda nije najjasnije koliko je veliki igrač bio Pike, koliko je bio važan, neizostavan deo najvećih uspeha Katalonaca, ali i Španije, neka samo pogleda silne trofeje koje je uneo u vitrine slavnog kluba i sve će mu biti mnogo jasnije.

Pike je ponikao u Barseloni, a pre nego što je postao prvotimac bio je na pozajmicama u Saragosi i Mančester Junajtedu. Sa Barselonom je osvojio 30 trofeja - od čega osam u La Ligi i tri u Ligi šampiona.

Za Španiju je odigrao 102 utakmice, postigao pet golova i osvojio svetsku titulu 2010. i titulu prvaka Evrope 2012. godine.

Strelci za Barselonu bili su Usman Dembele u 48. i Frenki de Jong u 62. minutu, dok je Robert Levandovski promašio penal u sedmom minutu.

Video: Nole, umeš li ovo sa reketom? Pike izazvao Đokovića da izvede trik sa toalet papirom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA