≫ 

Ne može luđe od ovog: Bejl ga dao u 128. minutu za 3:3, Los Anđeles posle penala šampion "sokera"

Velšanin je bio čovek odluke u neverovatnoj, zaista neverovatnoj utakmici finala MLS-a

  • 2
Garet Bejl Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Los Anđelesa osvojili su prvu titulu u MLS pošto su u finalu posle velike drame pobedili ekipu Filadelfije posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Dva puta su vodili igrači Los Anđelesa. Akosta je u 27. minutu doneo prednost, a Danijel Gazdag je izjednačio na 1:1 u 59.

Potom, samo sedam minuta pre kraja meča, u 83. minutu, Los Anđeles je poveo preko Murilja, delovalo je i da idu ka pobedi i titulu, da bi u 85. minutu Englez Džek Eliot doneo novu dramu, izjednačio je na 2:2.

Ovom trileru nije bilo kraja, bila je to tek najava potpuno ludih dodatnih pola sata igre - a igralo se još skoro 40 u produžetku!

Za tim iz Los Anđelesa je u 97. minutu ušao legendarni Velšanin Garet Bejl. Sa druge strane, Fladelfija je zaigrala mnogo oblje.

Tako su u 116. minutu imali igrača više zbog isključena Krepoa, da bi u četvrtom minutu nadoknade produžetka Eliot novim golom doneo prednost Filadelfiji - 3:2. A onda, klimaks sezone, završnica za pamćenje - centaršut u kazneni prostor i nebeski skok Gereta Bejla za 3:3, za delirijum domaćih navijača, za penale koji su odlučivali prvaka Sjedinjenih Država u "sokeru".

Od tog šoka gosti se nisu oporavili, promašili su tri, domaćin samo jedan penal pa je titulu tako prigrabio Los Anđeles.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    6. novembar 2022 | 14:22

    los andjeles fudbalski klub je isvojio sampionat .ne moze da se ka ze samo lis andjeles posto postoji i los andjeles galaksi

  • aleksandar

    6. novembar 2022 | 16:20

    Da nije onaj Miksimovic iz Ljubljane sudio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA