≫ 

Arsenal je gazda Londona i Premijer lige: Tobdžije dobile gradsku bitku i preuzele vrh

Gabriel Magaljaeš strelac jedinog gola na "Stamford Bridžu"

  • 2
gabriel hesus Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Arsenala ponovo se šepure sa vrha Premijer lige, jer tamo i zaslužuju da budu posle svega što pružaju ove sezone, a novi iskorak Artetin tim je napravio u komšiluku, na terenu Čelsija, posle velike bitke po kiši - 0:1.

Strelac jedinog gola bio je Brazilac Gabriel Magaljaeš u 63. minutu, po ko zna koji put pokazao koliko je ubitačan u kaznenom prostoru kada lopta naiđe iz kornera, i opet je uspeo da prevari sve svoje čuvare.

Saka je izveo udarac iz ugla, a u gužvi koja je bila totalno haotična Brazilac je bio u pravo vreme i na pravom mestu, za mat "Plavaca" i njihov potop danas, i za novi uspon tobdžija koji ove sezone gruvaju kao što dugo nisu.

Magaljaešu je ovo inače bio deveti gol koji je upisao posle udarca iz ugla u Premijer ligi i po tome je apsolutno lider u ovoj statističkoj kategoriji otkad igra u elitnom rangu engleskog takmičenja.

Siti je dan ranije u 95. minutu pobedom nad Fulamom preuzeo vrh, ali je bio lider samo jednu noć. Do daljeg Arsenal će čuvati najviše mesto na tabeli i sa Građanima, to je jasno, voditi bitku udvoje za titulu do kraja sezone.

Video: I Dragović se upisao u strelce na Zvezdinoj prolećnoj premijeri: Ugurao je nekako loptu u gol

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladen milunuc paris

    6. novembar 2022 | 15:31

    Amerikanci unistice klub , a tako englezima i treba. Chelsea je bio svetski brend sad ce postati nivo jednog Evertona i Aston Vile. Borba svake 5 te godine za 6to mesto.

  • 4-3-2-1

    7. novembar 2022 | 08:07

    Zaslužuju titulu. Definitivno su najbolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA