≫ 

Partizanu spektakl na TSC Areni, Urošević evrogolom rešio sjajan meč, crno-beli nastavljaju trku za Zvezdom

Kakav meč, strašan meč!

FK TSC vs FK PARTIZAN Foto: MN Press/Milan Rašić

Partizan slavi heroja Slobodana Uroševića, kapitena crno-belih koji je posle derbija sa Čukaričkim, rešio i jedan od najtežih ispita ove jeseni protiv TSC – 3:2. Crno-beli su bili na Tantalovim mukama protiv tima Žarka Lazetića, čak i gubili na početku meča, ali su golovima pomenutog Uroševića, Bibrasa Natha i Siniše Saničanina uspeli da osvoje sva tri boda. Kod domaćina u strelce su se upisali Stefan Ratkov i Mirčevski, no, dalje od poraza nisu dogurali...

Odavno jedan tim nije nadigrao Partizan kako je to u prvih 45 minuta meča u Bačkoj Topoli učinio TSC, koji je zapravo samo koristio benefite domaćeg terena, daleko bolje fizičke i prihološke situacije, jer su crno-beli posle evropske “tuče” sa ekipom Slovackog delovali kao isceđen limun.

Petrić je zapravo na teren poslao ono što mu je u aktuelnom momentu bilo na raspolaganju, igrače za koje je verovao da mogu još jednom da se “napnu” i izguraju težak meč, na sve to je promenio i sistem igre, pokušavajući da ga prilagodi izboru koji mu se silom prilika nametnuo.

Tako se u prvoj postavi iznenada našao mladi Mihajlo Ilić kao bonus, potom i Danilo Pantić, tek izašao iz povrede, dok su na klupi ostali Menig, Traore, Marković (...). I trebalo je sve to uklopiti na brzinu, trebalo je pokrenuti “mašinu” koja je pred pucanjem.

Kada se na sve to na drugoj strani nađe motivisan, snažan i oslično vođen tim rukom Žarka Lazetića, onda i ne može da se očekuje puno toga igrački, sem da se polaže na suv kvalitet. A, nije dobro krenulo, danak neuigranosti i sistema koji im naprosto “ne leži”, crno-beli su platili posle 120 sekundi igre.

Bio je to zapravo početak drugog minuta kada je TSC iz tri pasa stigao pred gol Partizana, s tim da je taj drugi Ilića iz veznog reda “pocepao” odbranu gostiju po sredini, gde je kasnio Vujačić, Saničanina nije bilo ni u kadru, a jurio je da zatvori Urošević.

Ifet Đakovac je umakao kao na motoru, predriblao i Popovića, a onda mu je na trenutak zasmetao Jovanović, no, snašao se i vratio loptu ka Petru Ratkovu, koji je iskoristio činjenicu da se Saničanin okliznuo u odsudnom momentu i pogodio mrežu za – 1:0.

Mnogo bolji je TSC bio u nastavku utakmice, u svim segmentima igre diktirajući ritam i to gotovo sve vreme na polovini Partizana, kontrolišući loptu, prostor, dobijajući svaki duel, svaku “ničiju” loptu.

Gotovo sve vreme je Lazetićev tim pleo mrežu nadomak kaznenog prostora crno-belih, koji nisu uspevali da spoje više od tri pasa niti istrče u suprotnom smeru, ostavljajući ponekad Dijabatea i Rikarda u situacijama dva na pet ili dva na šest, gde naprosto nisu imali šanse. Jedino što je domaćinima nedostajalo to je završni pas kojim bi još jednom kaznili inferiornu igru rivala, a imali su dobre pozicije i Jovanović i Ilić, čime bi verovatno i rešili pitanje pobednika.

Međutim, kako to obično biva kada ne iskoristite ono što se pruži – usledi kazna. Istina, živnuo je malo Partizan posle 30. minuta, no, i dalje je bio nepovezan, apsolutno nedorečen na terenu da potom prvu pravu situaciju pretvorio u gol.

Bio je 42. minut, crno-beli su iz auta Marka Živkovića odigrali kombinaciju, u kojoj je Pantić odigrao pas za Rikarda u kazneni prostor, napadač se okrenut leđima zagradio i ostavio povratnu Bibarsu Nathu, koji je sa 16 metara pogodio kako to čini sa bele tačke, lagano i majstorski – 1:1. Bio je to ujedno i poslednji detalj vredan pažnje u prvom delu utakmice.

Svestan činjenice da je trema okovala noge Ilića, Petrić je u poluvremenu promenio bonus igrača i na teren poslao Baždara, poslavši ga na poziciju Natha, koga je, pak, vratio nekoliko metara unazad, a takođe je zamenio i Pantića i to Menigom vrativši tim u sistem u kome se bolje snalazi.

Sa dva klasična krila Partizan je delovao opasnije u napadu, ali je i dalje defanzivno, na nivou celog tima, bio izuzetno porozan. U nekoliko situacija, odbrana crno-belih je u poslednji čas spasavala slabo pokrivanje saigrača iz prve dve linije, koje je TSC koristio da se nađe u zonama udarca. Pokušavali su Cvetković iz voleja, Ilić sa distance, Đakovca, da bi Vujačić je sprečio Jovanovića da vrati prednost domaćinu...

A, onda – kazna i to surova za TSC. Igrao se 70. minut, Partizan je izborio korner koji je izveo Natho, odbrana domaćina je kratko intervenisala, ali je lopta pala na 16 metara gde je Dijabate nespretno hvatao volej i zbunio Đakovca od čije noge se odbila do Siniše Saničanina. Štoper je šutirao slabijom, desnom nogom iz prve i doneo preokret – 1:2.

Gol je pomalo poljuljao samopouzdanje TSC čiji igrači su delovali zbunjeno nekoliko minuta, dozvolili crno-belima da prodišu i preuzmu kontrolu nad utakmicom, ali je sve to kratko trajalo, jer se domaćin prenuo i vratio na staro.

Igralo se prilično otvoreno na obe strane, da bi tim Žarka Lazetića iskoristio nivu smušenost odbrane Partizana u 80. minutu, Kombinovali su domaćini po desnom boku, izbacili, iako brojčano manji celu odbranu, usledio je centaršut Cvetkovića, a Mirčevski je umakao Vujačiću i pogodio uz samu stativu – 2:2.

Ostalo je samo desetak minuta, Partizan je bio na izdisaju i činilo se da će bodovi ostati u Bačkoj Topili, ali nije tako mislio kapiten Slobodan Urošević. U 86. minutu Rikardo je izborio prekid na 25 metara od gola, Natho i Urošević su se dogovorili da levi bek, kome je bilo “na nogu” pokuša i – pogodili. Kapiten je postigao gol za TV špice i doneo Partizanu prednost, ispostaviće se, vrednu pobede i tri boda.

Na kraju su dobre prilike sa obe strane imali Menig, kome je golman odbranio udarac i Vukić, koji se obrukao posle pasa Mirčevskog promašivši loptu na nekoliko metara od gola.

Video: Petrić očekuje evropski meč protiv TSC-a: Oni bolje poznaju nas nego mi njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    6. novembar 2022 | 20:19

    Gde je penal za TSC ?umesto potencijalnih 2:0 eto partizanu izjednačenje ni iz čega, isto i protiv javora cist penal nije sviran za javor pri rezultatu 1:0 iz cije kontre je partizan i izjednačio!!!! AJDEEEE SAOPŠTENJE IZ HUMSKE SAD.! POSTENJACINEEEE

  • czbg

    6. novembar 2022 | 19:58

    Zasto VAR ne proverava penal za TSC?

  • YYY

    6. novembar 2022 | 19:55

    Nemoj VAR da bi reagovao slučajno za ovaj čist penal za TSC!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA