Zemljotres na Ostrvu: FSG prodaje Liverpul, kupuje ga navijač Mančester junajteda i najbogatiji čovek u UK?!

Velike vesti stižu iz Premijer lige

  • 0
FK Liverpul Foto: Tanjug / AP

Dešava se ono o čemu je sanjao veliki broj navijača Liverpula - FSG je objavio da će uskoro da se rastane od Liverpula, te da je klub sa Enfilda na prodaju posle 12 godina, a to je potvrdio i ESPN, pošto je prve informacije preneo dobro obavešteni David Ornštajn iz Atletika.

Fenvej Sports Grup (FSG) je na čelo kluba sa Enfilda stigao još pre 12 godina, kada su za 300 miliona funti postali većinski vlasnik ovog slavnog kluba. Džon Henri se zasitio, a sada njegov klub vredi desetostruko više - procenjuje se na preko četiri milijarde funti.

Možda će FSG i ostati na čelu kluba, ali njihov cilj jeste da ispita tržište pogotovo nakon što je i Čelsi prodat za nešto više od četiri milijarde funti nakon što je Roman Abramovič morao da se povuče zbog sukoba Rusije i Ukrajine.

Čelnik FSG-a, Džon Henri, smatra da njegov klub može inkasirati daleko više nego što je to uradio klub iz Londona, ali će i njegovo ime ostati upisano zlatnim slovima u istoriji Liverpula, pošto je sa njim na čelu klub uspeo da prekine post od 30 godina i postane šampion Engleske. Inače, FSG je pored Liverpula i vlasnik bejzbol ekipe Boston Red Soksa.

Inače, kako se može čuti iz Engleske, najveći favorit za kupovinu Liverpula jeste Džim Retklif, najbogatiji čovek u čitavom Ujedinjenom Kraljevsku, koji je ujedno i navijač Mančester junajteda, a čije se bogatstvo predivđa na 13 milijardi funti, dok se očekuje da on bude samo jedan od nekoliko ljudi koji će uložiti novac u ekipu sa Enfilda.

Video: Nikad nećeš hodati sam: Navijači Liverpula dočekali svoje igrače posle poraza u finalu LŠ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA