≫ 

"Bio je penal za TSC protiv Partizana, VAR je morao da reaguje": Sudijski ekspert otklonio sumnje

Ako je bilo dvoumljenja, sada ga nema

  • 44
FK TSC, FK Partizan Foto: Arena Sport

Fudbaleri Partizana su uspeli da dođu do veoma važne i veoma teške pobede protiv TSC-a u Bačkoj Topoli sa 3:2, gde je samu utakmicu obeležeio određeni broj kontroverzi oko potencijalnog penala za domaću ekipa, dok je to sve otklonio Zdravko Jokić.

Posle utakmice je saopštenje izdala i Crvena zvezda koja je oštro osudila ponašanje glavnih arbitara na meču, kao i VAR sobe, koja nije reagovala u čak dva navrata. Sudijski ekspert, Zdravko Jokić je u novoj emisiji Arene upravo otklonio dileme.

- Dakle, ovde vidimo jedan start koji nije bezobziran, ali jeste nepažljiv. Igrač u belom dresu (Fejsa) kasni da preseče centaršut, kasni i potom gazi rivala (Ratkova). Dakle, ovo je prekršaj i penal, a pošto nema bezobzirnosti nije potreban žuti karton. Preporuke UEFA su u ovakvim situacijama prilično jasno - istakao je Jokić, koji je branio glavnog arbitra, koji i nije najbolje video situacija.

- Glavni arbitar je gledao završni pas napadača. Dakle, možda nije mogao da vidi tu situaciju. VAR soba je ovde morala da interveniše, odnosno Srđan Jovanović je morao da pozove Živkovića. I da mu da mogućnost da sam proceni da li je to penal, da li ima intenziteta u tom startu. Pazite, iz te akcije je Partizan mogao da dođe do gola, i šta bi se onda desilo. Čudi me još jedna stvar. Zašto je Srđan Jovanović kao naš najbolji sudija već dva kola u VAR sobi - zaključio je Jokić, dok vi snimak situacije možete pogledati u nastavku teksta.

Video: Da li je TSC oštećen za penal protiv Partizana? Saničanin nagazio igrača u svom šesnaestercu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Očigledan penal!

    7. novembar 2022 | 22:09

    Lepo kaže petrić "Ja ne znam odakle nam više energije" pa eto da ne dužim dalje valjda je sve jasno.

  • fkcz 🇷🇸

    7. novembar 2022 | 22:09

    A drugi penal? Ruka u lice koja se toliko jasno videla da je posle i prekinuo utakmicu dok igrac ustane? To nema veze… sve je ok… a sta kaze Lazetic, jel sad zadovoljan sto su igrali otvoreno i davali direktne pasove igracima partizana ali ovi umeli samo jedan da iskoriste 😂

  • Kuršumlija

    7. novembar 2022 | 21:44

    -7 jojjjj sto hladnooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA