≫ 

Samo 5 reprezentacija sastavile konačan spisak za Katar, Piksijev se nestrpljivo čeka

Tokom dana su se "javili" Danci i Australijanci, dok je Japan modifikovao svoj

  • 1
Fudbalski stadioni, Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022. Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru zvanično počinje 20. novembra utakmicom između domaćina i Ekvadora, a sve selekcije imaju 14. novembra kao krajnji rok da dostave spisak od 26 igrača!

Do sada je to učinilo samo pet reprezentacija, uključujući i rivala Srbije iz grupe - selekciju Brazila. Pored Brazilaca, konačan spisak sačinili su jedino još Japan, Kostarika, Australija i Danska.

Japanci su nedavno prvi objavili tim, ali se tokom vikenda povredio Juto Nakajama i umesto njega je "uskočio" Šuto Mačino. Mačino je prošle sezone za Šonan postigao 15 golova na 39 utakmica. Za Japan je debitovao ove godine, a tri puta se upisao u strelce na četiri meča.

Kada je u pitanu reprezentacija Australije, mesta u avionu biće za nekadašnjeg defanzivca Crvene zvezde Miloša degeneka, dok je selektor Kengura Grejem Arnold poručio:

- Idemo u Katar sa puno ponosa i vere posle četiri izazovne godine. Iza nas su teške kvalifikacije. U Katar stižemo sa uzbudljivim timom, koji će da učini sve da Australija bude ponos na svetskoj sceni. Sastav našeg tima odražava australijsku multikulturalnost. Naši momci dolaze sa svih strana sveta, ali nas spaja jedan dres - rekao je Arnold.

Podsetimo, selektor Brazila Tite je u ponedeljak objavio spisak od 26 igrača na kom ima određenih iznenađenja, ali je činjenica da Brazil ima veoma moćan tim. Tim koji će u grupi igrati sa Srbijom čiji selektor Dragan Stojković Piksi i dalje vrši selekciju i koga će voditi u Katar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA