≫ 

Rezervni golman Liverpula ušao u istoriju kluba posle tri odbranjena penala!

Kaoimin Keleher je u penal seriji bio zid

  • 0
kaoimin keleher

Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u narednu rundu Liga Kupa Engleske, takmičenja čiji trofej brane, a stigli su do četvrtfinala posle penal drame na svom terenu protiv trećeligaša Derbi Kauntija. Posle regularnih 90 minuta nije bilo golova na "Enfildu", a onda je u seriji jedanaesteraca jedan čovek zablistao toliko da je ušao u istorijske almanahe slavnog kluba sa reke Mersi.

Šou je priredio Irac Kaoimin Keleher (23), inače rezervni golman "Redsa", kome je Klop dao šansu da se pokaže, a ovaj ne samo da je sačuvao mrežu nego je to uradio na spektakularan način, za pamćenje, odbranivši tri penala igračima gositju!

Zbirno, Keleher je ukupno osam puta stajao na golu Liverpula u mečevima Liga Kupa poslednjih sezona i u sva četiri meča u kojima se pobednik rešavao penalima Liverpul je pobeđivao, uz čak šest odbranjenih jedanaesteraca neverovatnog penal majstora.

Nijedan golman u istoriji slavnog kluba nema takav učinak.

Keleher je protiv Derbija čitao udarce Konora Hjurihejna, Kreja Forsajta i na kraju Luisa Dobina, omogućivši saigraču Harviju Eliotu da odmah potom stavi tačku, što je ovaj i uradio, dao je gol i poslao "Redse" dalje. Za domaći tim od starta je igrao i Srbin sa španskim pasošem Stefan Bajčetić, bio je čak i jedan od penaldžija, no nije bio precizan u prvoj seriji pa i on ima da zahvali Keleheru na bravurama koje je ovaj kasnije prikazao.

Partijom sjajnog Irca bio je oduševljen i Jirgen Klop.

- Ušao je u istoriju? Vau! - bio je prvi komentar Nemca kada su mu rekli da je Keleher uradio nešto što niko dotad nije kada je reč o golmanima Liverpula.

- Stvarno su bili dobri penali, sve koje je odbranio, svi su išli u ugao, nijedan šut nije bio loš. Keleher je bio apsolutno izvanredan. On je moderan golman. Miran, baš kao što treba da bude. Ume nogom, a povrh svega može da sačuva mrežu. Presrećan sam zbog njega. Kada ga vidite da se smeje, znate onda koliko mu ovo znači. Ispred njega su još sjajne godine karijere - sipao je komplimente na račun svog "goše" Klop.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA